Седмица на мобилността в район "Източен"

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:25 / 18.09.2019
2304
В седмицата на Европейската седмица на мобилността 2019 г. децата и учениците от район "Източен“ се включиха с активности, които показаха алтернативни начини на придвижване в градската среда, безопасното поведение на пътя и опазване на околната среда.

В поредната активност на НУ "П.Р.Славейков“ в интервала между уроците малки и големи ученици с много ентусиазъм демонстрираха точно такива умения, показвайки едни на други придвижване с различни алтернативни средства- ролери, велосипеди, тротинетки- механични и акумулаторни и дори макети, изработени помощта на родители - транспорт, който може да се ползва и в други условия- лодки, зимни кънки, дъски за сърф и др. Различните видове състезания и демонстрации бяха подкрепени от гостите на проявата : Стефка Симеонова – гл. експерт "Образование“ и Илияна Гаръбска – гл. експерт "Екология“ от районната администрация, които връчиха много подаръци на участниците.

Специален акцент на деня беше рисуването на асфалт, като сред колоритните творби се отличаваха две големи джанти с надпис “Безопасно придвижване в Европейската столица на културата“. Автомобилните джанти предизвикаха очакван интерес и шегата на гостите, че това е бизнес идея на автора.

Цялостното цветно настроение беше подгрявано майсторски от талантливи мажоретки, които предизвикаха възхита сред участници и гости. Нашите деца са много креативни, подобна дейност винаги ги привлича, защото нашето училище от години работи в областта на екологичното възпитание и се надявам да създадем на открито скоро зелена класна стая- сподели директора Димка Врачева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).