Санкционират строител след сигнал на читател на Plovdiv24.bg

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
07:05 / 22.07.2010
9376
Строеж, продължаващ вече повече от година извън нормите, ще бъде причина за налагане на санкция на собствениците след читателски сигнал в Plovdiv24.bg, който наш репортер препрати за проверка в администрацията на район "Централен". На бул. "Копривщица" 36 се строи жилищна кооперация, като за нуждите на собствениците е заграден не само целият тротоар, но и почти половината булевард, възмутено обясни читателят ни, подкрепяйки думите си със снимков материал, който може да видите в приложената фотогалерия.

Това причинява сериозни затруднения не само на пешеходците, на които им се налага да преминават по средата на улицата, но и на автомобилите, които се оказват в ситуация на почти еднолентов път в един доста натоварен участък. Това затруднение се утежнява още повече от постоянно паркиралите камиони и бусове, доставящи материали за строителната площадка.

Районният кмет Райна Петрова, сезирана от наш репортер, разпореди проверка, която установи, че наистина има редица нарушения, заради които фирмата ще бъде сериозно санкционирана. Оказа се, че издаденото разрешение е за използване само на 1/2 от тротоара, като тротоарното право не е плащано от август миналата година. За заграждане на пътното платно пък няма съгласуване с КАТ. На строителната фирма вече е издаден акт.

Plovdiv24.bg остава отворен за сигнали от всякакъв тип. Ако хората, които не се примиряват с нередностите, които ни заобикалят на всяка крачка, са повече, заедно можем да се преборим с пресичането на поне част от тях. Институциите работят. Нека обаче все пак им помогнем с информация за неща, на които сме станали свидетели.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Нови случаи на коклюш в Пловдив
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).