Само в Plovdiv24.bg: Синдикалният дом няма да бъде готов до началото на септември?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:58 / 30.07.2012
5951
Най-вероятно сградата на Градския дом на културата няма да бъде завършена окончателно в предвидения срок, който последно бе фиксиран за началото на септември 2012 г. Това заяви в неофициален разговор за Plovdiv24.bg градоначалникът Иван Тотев.
 
За повече яснота около проточилата се няколко години сага с ремонта на бившия Синдикален дом репортер на сайта се свърза със зам.-кмета Димитър Кацарски, който бе доста предпазлив в изказванията си:

"Не мога да кажа дали от фирма "Актор" ще спазят обещанието си ремонтът да приключи до началото на септември. Никой не е очаквал, че ще се случи тази трагедия, при която в катастрофа загина техническият ръководител на обекта. С представители на гръцката фирма имахме уговорена среща за миналия петък, но тя пропадна по тяхна вина. В момента имат назначен нов управител за Югоизточна Европа, който приема различни обекти. В рамките на настоящата седмица се надявам тази среща да се състои и да стане ясно кога ремонтните дейности ще бъдат подновени. Всичко зависи от това с колко работници ще дойдат и как ще си организират нещата. Ако вложат достатъчно усилия и хора - може да успеят. Лошото обаче е, че все още реално нямаме начална дата".

Припомняме, че техническият ръководител на обекта Полихронис Хапсалис загина при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив на 30 май.

Договорът за ремонта на сградата е подписан в последния работен ден на бившия кмет Иван Чомаков. Откриването на дома беше многократно отлагано, а гръцката фирма-изпълнител буквално се подигра с града ни и общинската администрация. Договорът е сключен така, че за неизпълнение на сроковете и условията по него гърците дължат мизерна неустойка, която очевидно не ги плаши.

Виж коментарите (13)

Още по темата (140):
26.08.2020 Община Пловдив ще чисти ДК "Борис Христов" с над 30 000 лева
01.06.2020 Покривът на ДК "Борис Христов" протече, търсят строител за ремонт
10.12.2019 Домът на културата "Борис Христов" се мести в кино "Космос"?
27.05.2019 Портрет от бронз на Борис Христов в Дома на културата
01.08.2016 Отдават бившата дискотека в Дома на културата под наем
22.06.2016 Отварят пиано бар или клуб за жива музика в Дома на културата, но не чалга
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).