Само в Plovdiv24.bg: Читател: Бракониери секат дървета в резервата "Червената стена"

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
13:59 / 19.07.2021
5616
За брутална сеч на дървета в резервата "Червената стена" над Асеновград научи Plovdiv24.bg сигнализира читател на медията ни. Бракониерите са се вихрили в защитената родопска местност в почивните дни, твърди читателят, който ни изпрати десетки снимки.

На снимките се вижда, че близо до горска просека са струпани отсечени и нарязани на трупи дървета. На един от фотосите е запечатан брандиран автомобил на фирма от Стамболийски, чиято основна дейност е дърводобив, преработка и търговия с дървен материал, палети и дърва за огрев.

Потърсихме информация от РИОСВ - Пловдив дали има издавано разрешение за така наречената "санитарна сеч". Оттам категорично отрекоха вероятността да се извършва каквато и да е дейност на територията на самия резерват. Увериха ни, че екоинспектори ежедневно извършват проверки в местността. Допускат възможност сечта да се случва в района на Бачково или Добростан, където е позволено. Самите указателни табели за защитена местност са поставени на доста голямо разстояние извън границите на резервата.

Свързахме се с управителя на фирмата Сергей Кичуков, който заяви, че има позволително от ДГС - Асеновград. Сключил договор с бригада, която работи при него. "Всичко ми е изрядно. Ама има хора, които не разбират, обаче като минават, гледат и после говорят глупости" - каза той.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).