С водосвет и концерт откриха нова детска площадка в "Централен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
14:03 / 31.08.2011
3914
С водосвет, пита и концерт на деца от ЦДГ "Буратино", днес бе открита официално обновената детска площадка пред сградата на Областна администрация в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Лентата на новото съоръжение прерязаха губернатора на града инж. Иван Тотев и кмета на район "Централен" Райна Петрова

"Благодарим за съдействието на Иван Тотев за направата на тази площадка, защото "Централен" има изключителна нужда от такива нови съоръжения. В момента , в района има само 3 детски площадки, които да отговарят на Европейските изисквания", каза на откриването Петрова. Стана ясно, че общата сума за 3-те новите площадки възлиза на 64 000 лв.

Откритата днес детска площадка разполага с всичко, което е необходимо по изискванията: с дървена ограда, с противоударна настилка, пейки, кошчета и осигурена сянка.

"Иска ми се да дойде време, когато на откриването на една нова детска площадка никой да не обръща внимание, просто защото целият град трябва да бъде с такива съоръжения. Засега обаче, това време е далече", каза със съжаление Иван Тотев.

Той поясни, че наистина пред сградата на администрацията на областната управа е имало "крещяща" нужда от нова детска площадка, тъй като старата е била  опасна за ползване и много изоставена като поддръжка. 

"Децата тук играеха едва ли не на пътя, но сега вече няма да е така. Надявам се, да виждам е все повече такива съоръжения в Пловдив", обобщи губернатора на града.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).