С церемония стартира изграждането на дълго чакан проект на пътя Пловдив - Асеновград

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
10:32 / 11.08.2020
9662
С церемония "Първа копка" започнаха строителните дейности за изграждане на техническия инвестиционен проект за обект: "Довеждащи пътища/локали/, осигуряващи достъп/връзка на засегнатите имоти до/от реконструораното трасе на път II-86, в участъка Пловдив-Асеновград от км 14+860 до км25+150", попадащи на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград, в област Пловдив, като линеен обект на транспортната техническа инфраструктура и "общински обект от първостепенно общинско значение", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Домакин на церемонията, която се осъществява съвместно с Областна администрация – Пловдив и Областно пътно управление – Пловдив. 

При подготовката на реализацията на обекта е трябвало да бъдат отчуждени 131 имота, от които 40 на територията на община Куклен, посочи областният управител Дани Каназирева. Големият проблем е бил плащането, но благодарение на МРРБ и АПИ е решен. Дни преди изтичането на срока за завършване на процедурата споразуменията са сключени. Предназначението на 63 дка е било сменено, каза тя. 

Срокът на изпълнение на обекта е 465 дни, от които 120 дни са за проектиране, а за изпълнение остават 365 дни. Платната ще са с 20 км дължина, 2 пъти по 10 км, 6 метра широки, двулентови, с осветеност на всички колела, ще има отводняване. 

"Това е изключително важна инфраструктура, позволява на бизнеса лесен достъп, което е един от основните проблеми в момента" - каза Каназирева.

Кметът на Куклен Мария Белчева благодари на областния управител и на държавата с чиято помощ в срок са извършени отчуждителните процедури. По думите й, локалите са довършващият елемент на магистралата Пловдив -  Асеновград.

От фирмата изпълнител "ИСА 2000" обещаха, че строителните дейности ще протекат по най-бързия начин. "Този проект е част от голяма стратегическа програма за изграждане на Околовръстния път на Пловдив. Следващата крачка е от кръговото на Пловдив до кръговото на Скобелева майка, така ще започне изграждането от изток и свързване с магистралата" - обясни представител на фирмата.

Областният управител допълни, че на 8 август е получена заповед за парцелиране на парцеларния план за югоизточния обход и се очаква обяването на обществена поръчка за избор на изпълнител. Предстои да се изберат изпълнители на пътя за Хисаря и за Пазарджик.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).