Роман-трилогия за Априлското въстание представя библиотека "Иван Вазов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:50 / 27.04.2015
1982
Днес, 27 април - денят, в който Кочо Честименски започва боя с башибозуците за защитата на Перущица по време на Априлското въстание, Народната библиотека "Иван Вазов" ще представи от 18:00 ч. романа-трилогия "Виното на надеждите" на родения в Перущица и израснал в Пловдив писател, публицист и журналист Михаил Кръстев. 

Творбата е разказ в три тома за свободата, любовта, вярата и надеждата от древността до наши дни, както и за братството в кървавия сблъсък на Априлското въстание. 

Според литературния историк и критик Петко Тотев, колкото по-навътре влиза писателят в конкретните исторически факти, толкова повече расте перспективата към тревожните съвременни противостояния, а по думите на проф. Георги Цанков освен изключителните художествени качества трилогията на Михаил Кръстев предлага съвсем нова, все още ненапълно узряла и сред историците ни концепция за Априлското въстание.

Книгата е не просто изключителен разказ за Априлското въстание, а в нея се усеща душата на българската свобода, коментира издателят на трилогията проф. д-р Александър Йорданов.

Трилогията "Виното на надеждите" е сред най-ярките творби в съвременната българска литература и според литературния критик Марин Кадиев, който довечера ще представи романа по време на срещата на Михаил Кръстев с читатели в Народната библиотека.

Кръстев е носител на наградата за литература "Оборище" и е председател на Комитета - сдружение "27-ми априлий".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).