
ЗАРЕЖДАНЕ...
![]() | COVID-19 в Пловдив и областта | COVID-19 в България | COVID-19 по Света | ||||||
Заразени: | Починали: | Излекувани: | Заразени: | Починали: | Излекувани: | Заразени: | Починали: | Излекувани: | |
19883 | 831 (4.2%) | 16403 | 215 589 | 8 880 (4.1%) | 180 127 | 100 279 849 | 2 149 381 (2.1%) | 72 288 230 |
Родопска гайда оглася Гребната база | ||||||
| ||||||
Фондация "Заедно“, екипът на ресторант "Нетуно“, гайдарят Петър Смиленов, артистите от танцов театър "ПостАрт“ и момичетата от Студио за свободни танци Dance to the max канят всички пловдивчани и гости на града, които са в района на Гребната база, да се съберат на източния вход (до бариерата) точно в 20 ч. на 22 септември, за да се хванем заедно на хорото, да се заредим със силата и българския дух от сърцето на Родопите. Момчетата и момичетата от танцов театър "ПостАрт“ ще имат нелеката задача да представят целия колорит на българските народни ритми, да поддържат духа на гостите и да научат представителите на другите етноси поне на едно българско хоро. Домакините от "Нетуно“ са подготвили меню от най-известните български ястия. "Запазената марка“ на България - шопската салата - ще бъде приготвена по оригиналната рецепта на "Балкантурист“*. Гостите ще опитат и от сезонния десерт – печена тиква с мед и орехи, както и от обичаното от целия свят българско кисело мляко (със сладко от боровинки). |