Родителско недоволство в пловдивска детска градина

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:23 / 14.03.2023
3905
Родители на деца от ДГ "Перуника" питат защо след пенсионирането на директорката на забавачката не е оставена на ръководния пост, а е назначена друга директорка, също пенсионерка. Ето писмото:

Уважаема редакция на Plovdiv24.bg Новини, група родители на деца от ДГ "Перуника" се обръщаме към Вас за да ни съдействате да получим отговор на въпроса:

Защо в ДГ "Перуника", район "Централен", за директор на детската градина е назначена г-жа Малинова, пенсионерка, а не е назначена г-жа Адриана Терзиева, която ръководеше над 20 (двадесет) години ДГ "Перуника" и е пенсионирана преди няма и два месеца?

Ние, родителите, сме изпратили писмо до г-н Здравко Димитров, кмет на град Пловдив, в което изразяваме желанието си г-жа Терзиева отново да е начело на ДГ "Перуника". Също така са проведени и разговори с общинската администрация г-жа Терзиева да поеме отново управлението на детското заведение до провеждане на конкурс.

Молим чрез Вашата медия да получим отговор от общинска администрация на въпроса: Защо не е назначена г-жа Терзиева и не е уважено желанието ни като родители, а е назначена друга госпожа пенсионерка, нямаща нищо общо с ДГ "Перуника"?

С уважение: Родители на деца от ДГ "Перуника".

Заместник-кметът по образование Стефан Стоянов коментира, че от 10 години община Пловдив следва политика да се освобождава ръководен и педагогически персонал при навършване на пенсионна възраст.

"Госпожа Терзиева е дългогодишен директор на ДГ "Перуника". След пенсионирането си остана още няколко месеца. В личен разговор с мен е споделяла, че смята да предприеме пътуване при роднини в Австралия" - обясни Стоянов. 

В момента начело на ДГ "Перуника" има временно изпълняващи длъжността директор и заместник-директор. Идеята е външен човек да направи преглед и да валидира всичко в градината, докато се подготви конкурс за нов директор титуляр. Според зам.-кмета ситуацията не е прецедент, защото е правено преди и в други забавачки. След пенсионирането на Терзиева, е бил назначен временен директор от външно място, но е останал начело само един месец и в момента е заместник-директор.  

"Това е голяма детска градина, в центъра на Пловдив. Родителите и децата са спокойни. Преди 2-3 седмици имаше проблем с учител, които използваше не много педагогически похвати и имаше напрежение, но преподавателят беше освободен. Няма повод за напрежение. Дай боже всекиму толкова дълъг стаж" - каза Стоянов. 

Конкурсът за директор най-вероятно ще се проведе през лятото. Ще бъде не само за ДГ "Перуника", а за още 5-6 детски градини, допълни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).