Родителите на починало бебе оттеглят жалба срещу УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:39 / 13.02.2015
7580
Семейството от Граф Игнатиево, чието новородено почина преди два дни в УМБАЛ "Св. Георги", оттегля претенциите си към болницата, заяви бащата Петър Минков.

Той бе категоричен, че още в понеделник ще оттегли жалбата си от РЗИ - Пловдив, откъдето вече започнаха проверка на здравното заведение заради това.

Момченцето, родено на 26-ти януари тази година, почина в Университетска болница на 11-ти февруари, след като родителите потърсили помощ заради влошеното му състояние.

От болницата казаха, че неколкоктратно са настояли за извършване на аутопсия, но семейството твърдо е отказало. Медиците са обяснили, че без аутопсия не може да се посочи със сигурност каква е причината за смъртта на бебето, правилността на лечението и евентуални пропуски на лекуващият екип. 

В първия ден след нещастието родителите са поискали разследване заради съмнения за лекарска грешка, но вече предпочитат случаят да бъде приключен, каза опечаленият баща.

Според юристите на Университетска болница въпреки оттеглената жалба, започнатата проверка ще се проведе докрай, но след отказаната аутопсия, тя ще е само документална.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).