Решено: Общината няма да получи дивидент от "Пълдин туринвест"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
14:49 / 07.09.2023
1482
Пловдивските общински съветници приеха с 26 гласа "за", 8 "против" и 1 "въздържал се" предложението да не се разпределя дивидент между акционерите в "Пълдин туринвест" АД. За 2022 г. печалбата на смесеното дружество е в размер на 3 049 932,87 лева. Със същото предложение съветниците възложиха на представителя на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите (ОСА) на дружеството да гласува със "за" по всички точки от дневния ред, предава Plovdiv24.bg.

Веселина Александрова от ДБ предложи представителят да гласува "против", но предложението не беше прието. Николай Радев от Алтернатива за Пловдив зае противоположната позиция с аргумента, че така общината има възможност да си прибере данъци и задължения за минали години, в противен случай ще се даде възможност на г-н Гергов да си прибере 2 милиона кеш. 

ОСА на "Пълдин туринвест" АД е насрочено за 15 септември, с резервна дата 4 октомври 2023 г. Община Пловдив е акционер в дружеството и притежава 25% акционерен дял от капитала, а с решение на Общинския съвет за нейн представител в ОСА е определен съветникът Ясен Михайлов. 

ОСА трябва да одобри годишния доклад за дейността на дружеството, годишния финансов отчет и доклада на независимия одитор, разпределението на годишния финансов резултат, освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите, избиране на регистриран одитор за независим финансов отчет за 2023 г. Дневният ред е изпратен на 4 август до община Пловдив заедно с поканата за събранието и проект за решение на всяка точка. Именно в т. 3, касаеща разпределението на печалбата, се предлага сумата от 3 049 932,87 лв. да се използва за непокрити загуби от минали години.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).