Решено: Данъкът на колите в Пловдив ще бъде намален, умуват с колко!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (78)
11:16 / 12.11.2015
10392
Категорично данъкът на най-масовите автомобили в Пловдив ще бъде намален, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви кметът Иван Тотев

По думите на кмета най-масовите три класа автомобили, с мощност до 110 kW на двигателя, които наброяват над 120 хил. коли, регистрирани в Пловдив, ще бъдат засегнати от падането на ставката. Все още обаче се правят анализи и може би след седмица ще има яснота с колко точно ще бъде намален налогът.

Заедно с него ще се намали и данъкът на камионите. Няма да има промяна в данък МПС за най-скъпия клас коли, които са около 9 хил. автомобила, регистрирани в Пловдив.

"В никакъв случай не бива да се подхожда емоционално с тази тема. Който има идея за намаляване на данъците, очакваме да входира в Общината експертно предложение - колко да е намалението, откъде община Пловдив ще го компенсира, по какъв начин ще се гарантира, че работата на Общината няма да е застрашена в следващите 4 г. заради това намаление. 

Такова предложение до момента не сме получили, а ставаме свидетели само на емоционални пресконференции. Емоционалното говорене пречи", коментира Тотев искането и на други партии за намаляване на данъците.

Той подчерта, че анализите, които се правят в момента, са на база експертност. 

Виж коментарите (78)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).