Рекламите в Центъра - след сериозна цедка

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:15 / 02.01.2018
3192
Зона, изчистена от безразборни реклами, ще се оформи в самото сърце на Пловдив, научи Plovdiv24.bg. В нея ще действа ограничителен режим за поставяне на рекламни елементи върху имоти, които са общинска собственост, като ще се допускат изключения единствено за нуждите на Община Пловдив. 

Това е заложено в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и издаване на разрешение за поставяне и ползване на рекламно-информационни елементи върху недвижими имоти на Община Пловдив, която освен всичко ще се сдобие и с ново наименование - Наредба за реда за поставяне на рекламно-информационни елементи и за рекламна дейност.

Създаването на регламентираните зони с ограничителен режим при поставяне на рекламните елементи цели изграждане на система за устройство и естетика на обществените площи, както и създаване на условия за по-красива и по-чиста градска среда, за опазване и подобряване на естетическата визия в публичното пространство, се посочва в обосновката на предложението. 

Самата зона пък ще обхваща публичните пространства на I пешеходна зона на Пловдив: площад "Централен" - ул."Княз Александър I Батенберг" - площад "Римски стадион"; ул."Райко Даскалов" до Пешеходния мост и прилежащите им пешеходни пространства (всички тези обекти са част от Групов паметник на културата "Филипопол - Тримонциум - Пловдив").

Въпросните прилежащи пешеходни пространства пък включват система от улични ансамбли по ул. "Райко Даскалов", ул."Хр.Г.Данов", площад "Римски стадион"; система от улични ансамбли по ул. "Княз Александър I" и ул."Отец Паисий"; система от улични ансамбли по ул."Бетовен" и ул."Опълченска"; система от улични ансамбли по ул. "Антим I" и ул. "Лейди Странгфорд"; система от улични ансамбли западно от Данов хълм и система от улични ансамбли по ул."Иван Вазов" и ул."Цанко Дюстабанов". Промените на наредбата трябва да влязат в сила от 1 март 2018-та година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).