Реформаторският блок очаква най-голяма подкрепа от пловдивчани

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
17:01 / 18.03.2014
3906
Реформаторският блок очаква най-голяма подкрепа от пловдивчани за евроизборите. Това заяви пред медии лидерът на ДСБ Радан Кънев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Пловдив е известен с ясно изразеният център в синьо. Именно заради това ние очакваме най-голямата подкрепа за Реформаторския блок на предстоящите избори да дойде от Пловдив. Затова тази подкрепа е и най-важна за нас", каза още Кънев.

По време на пресконференцията на националните лидери на партиите, които формират Реформаторския блок, бяха описани минусите на сегашното управление на България в лицето на кабинета "Орешарски", както и някои насоки за решаване на тези проблеми.

Радан Кънев очерта като основен проблем липсата на работни места. По думите му в началото на управлението на БСП, ДПС и "Атака" на българите са обещани 9000 нови работни места, което на се е случило. Сега се обещата още 13000 работни места да бъдат разкрити, но според Кънев и това няма да се случи.

"На България й трябват нови инвестиции. Най-бързият начин това да се постигне е чрез оставката на сегашния парламент, която ще дойде на 25 май с евровота", завърши лидерът на ДСБ.

Според лидера на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева, решението на проблемите в страната ни във вътрешнопилитически план е обединението. Като пример тя посочи, че Реформаторският блок е обединение на няколко политически партии, а структурата на блока остава отворена, както за граждански съвети, така и за други политически формации.

"Евроизборите са нашият пръв пробен камък. Ние може да не сме първата, нито пък втората, нито третата политическа партия след тези избори, но сме 100% истински", завърши Кунева.

Реформаторите засегнаха и темата за ЕРП-тата. Според Радан Кънев, НЕК е пред фалит, който е причинен от управляващите чрез изкуственото намаляване цената на тока. И този фалит управляващите искат да скрият като говорят за отнемане линценза на ЕРП-тата.

Лидерът на "България на гражданите" подчерта в контекста на събитията в Русия и Украйна, че спирането на "Набуко" е огромна грешка за страната ни и този проект трябва да се възроди.

На пресконференцията бе представен и общинският съветник Гиньо Матев като част от гражданския съвет на Реформаторския блок. Целият състав на гражданския съвет на реформаторите ще бъде обявен тази вечер, а на 22 март в София ще бъде обявена и листата на партията за евроизборите.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (320):
06.09.2014 Над 100 младежи от ГЕРБ Пловдив област взеха участие в семинар за особеностите на изборния процес
12.08.2014 Здравко Димитров получи благодарствени писма от евродепутати
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
14.06.2014 Каназирева: Задължителното гласуване ще удари ДПС и купения вот
13.06.2014 Гиньо Матев: Това правителство няма право да остава
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).