ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разпитаха ключаря, "разбил" сейфа на бизнесдамата, убита заради имоти
Автор: Цвети Тончева 16:46 / 23.11.2021Коментари (0)8143
© Plovdiv24.bg
Разпитаха ключаря, който е отварял касата на жертвата Виолета Балабанова извикан от нейния син Георги Балабанов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Георги Стоев се яви в Апелативния съд, където се гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Здравко Дечкин. Той е обвинен за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова, сочена като наследник на една от най-богатите пловдивски фамилии. Дечкин обжалва наказанието си от 16 години лишаване от свобода.

Балабанова бе намушкана с нож пред дома си при опит за грабеж. Престъплението е извършено заради документи за наследствени имоти и крупна парична сума. 

Здравко Дечкин е бил разкрит случайно 10 години след убийството след сравняване на неговите пръстови отпечатъци при проверка за друг инцидент в питейно заведение. Оказа се, че те съвпадат с откритите следи на мястото на убийството. 

Младият мъж е бил нает от сина на убитата – Георги Балабанов, който искал да придобие цялото наследство. За целта той поканил майка си на вечеря, след което я изпратил до дома и, където я очаквал наемникът. Там Здравко Дечкин нападнал жената и грабнал чантата, в която тя винаги носела всички документи и нотариални актове.

Виолета Балабанова обаче оказала яростна съпротива и тогава нападателят я пробол няколко пъти с нож, след което избягал с документите. Жената почина след седмица от раните си. 

Три години по-късно синът й Георги, успял за това време да пропилее цялото семейно богатство, загина в Слънчев бряг, където се разби с мотора си с 200 км/ч. 

До днес ключарят Георги Стоев не бил наясно, че жената  е била убита, но разказа, че чул на първото заседание на съда, когато пак е свидетелствал, че тя е починала. Той разказа още, че Георги Балабанов го е викал да разбива ключалката на сейфа в къщата на ул. "Петко Каравелов“ на два пъти, както и веднъж, за да разбива ключалката на входната врата на същата къща.

"Редовен клиент ми беше, разказвал ми е, че има две къщи“, каза Стоев. Неговите показания бяха прочетени пред съда, тъй като е минало доста време и той не може да си спомни какво е говорил първият път. Според показанията на ключаря последният път в стаята, докато е работил, е имало и друг човек, освен Георги, и двамата нещо са си говорили зад гърба му. Но не е чул какво точно, нито пък е видял лицето на човека.

Балабанов му казал, че секретният ключ на касата е откраднат заедно с чантата на майка му и затова не може да я отвори. Касата се е отворила след около 3 часа, но в нея не забелязал нещо значимо. Не си спомня и Балабанов да е бил притеснен докато е работил.

Днес съдът постанови да бъде издирено от МВР лицето Тони Любомиров Михайлов, който е свидетел по делото, но досега не е редовно призован, тъй като не е открит на адреса му.

За следващия път ще бъдат прочетени отново и показанията на двама от свидетелите, които вече са починали. Това са Георги Балабанов и Христо Георгиев. Ще се издирва отново и още един свидетел по делото – Аврам Чорбаджийски, който, според прокурора, дава най-преки впечатления от поведението на Балабанов след случилото се.

Съдът настоява и за изготвянето на съдебно-техническа експерти, за която се изискват данни от оператора А1. Ако той не окаже съдействие и не предостави данните, може да му бъде наложена глоба в размер на 2000 лева.

Следващото заседание бе насрочено за 10 декември, от 9.30 часа.


Още по темата: общо новини по темата: 26
02.06.2023 »
25.01.2023 »
25.10.2022 »
05.04.2022 »
01.03.2022 »
01.02.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: