Разбира ли Пловдив какво е извънредно положение?

Автор: Георги Василев
Коментари (109)
14:15 / 20.03.2020
44674
Малкият бизнес не издържа на наложените заради разпространението на коронавируса забрани. Магазинчета работят, въпреки че търговията им няма нищо общо с хранителните стоки. Междувременно пловдивчани продължават да се редят на опашки пред супермаркетите, за да се запасят с хранителни продукти и тоалетна хартия, въпреки наличните запаси. По улиците се забелязват и много възрастни хора, които се разхождат без предпазни средства. Това са заключенията на проверките и постъпилите сигнали в редакцията на Plovdiv24.bg.

Днес на булевард "Пещерско шосе“ сякаш карантина липсваше, а вратите на много магазини бяха отворени.  В района между кръстовището с булевард "Васил Априлов“ и железопътния прелез имаше няколко обекта, които изглеждаха съмнително отворени – гумаджийница и вулканизатор, магазин за рибарски пособия, магазин за бои и магазин за щори. Имаше засилено полицейско присъствие, може би магазините не са били в "работен режим“, а само собствениците са си прекарвали времето там? В друг района на Пловдив имаше работеща железария и магазин за домашни потреби.

Междувременно пловдивчани масово се разхождат из града без защитни маски и ръкавици. Често се срещат и възрастни хора, които обикалят улиците, въпреки забраната и препоръките на кризисния щаб. Служители на ОП "Градини и паркове" бяха забелязани в района на стадион "Христо Ботев" - те също не носиха маски. На гребната база животът ври и кипи – гражданите се радват на хубавото време и бяха излезли на разходка – разбира се на групи. 

*(Бележки от автора) Кога ще се вразумите, драги пловдивчани? Вирусът вече е между нас! Загледайте се в следващата линейка, която преминава покрай вас – дано като видите медицинските лица с белите костюми да се усетите, че всичко, което ви говори генералът е реално. Или ще чакате телата да започнат за удрят пода, за да се усетите че е трябвало да си седите у вас? Когато отведат родителите ви и нямате дори право да ги видите, докато се борят за живота си? Тогава ли ще се замислите, че "айлякът“ няма да ви се притече на помощ?

Виж коментарите (109)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).