Разбиха публичен дом и задържаха проституиращи в района на Централна гара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
11:56 / 25.07.2012
7831
За два месеца служителите от Второ РУП разбиха публичен дом и задържаха 22 жени и мъже, предлагащи сексуални услуги в района на Централна гара Пловдив.

Предприетите изключително сериозни мерки и новият подход в борбата срещу проституиращите в района на Централната жп гара, пешеходната алея на бул."Христо Ботев" и прилежащите улици бяха обсъдени днес на среща на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов и началника на Второ РУП Пламен Узунов с представители на живеещите в този район пловдивчани.

В разговора старши комисар Чонов подчерта, че предприетите мерки дават резултати благодарение и на съдействието на гражданите - за двата последни месеци служителите на Второ РУП са съставили 22 акта по Указа за дребното хулиганство на 16 жени и двама мъже. От тях са били осъдени 18 души на задържане в поделенията на МВР за срок от 3 до 10 денонощия, като в сила са влезли 22 присъди - някои от жените са били залавяни повече от един път.

Жителите на квартала, присъствали на срещата, също изразиха мнение, че напоследък видимо намаляват този вид правонарушения в района. В разговора началникът на Второ РУП Пламен Узунов обясни, че кварталът явно и негласно се наблюдава денонощно от служители на полицейското управление. В обхода скоро ще се включат и служители на моторизираното звено "Сигма", които също ще осъществяват превенция срещу тези, които получават нетрудови доходи по аморален начин.

Старши комисар Тодор Чонов каза още, че полицията има волята и възможностите да се справи с този 20-годишен проблем в квартала и резултатите доказват това - освен осъдените жени и мъже на възраст от 18 до 52 години, от началото на годината досега са съставени и 28 акта за нарушение на чл. 8 от Наредбата за осигуряване на обществения ред на Общинския съвет в Пловдив. А в края на миналия месец бе разбит и публичен дом в апартамент на бул."Христо Ботев", собственост на 56-годишен пловдивчанин, където три жени са предлагали сексуални услуги. В края на срещата участниците в нея бяха единодушни, че трайното решаване на проблема може да се осъществи с предприетите адекватни действията на полицията, съобразени със сегашното законодателство, и с подкрепата на гражданите.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).