Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
11:43 / 04.08.2011
19293
Акцията на антимафиотите и полицаите от ОДМВР-Пловдив срещу организирана престъпна група за трафик и разпространяване на високорискови наркотици, е проведена вчера на територията на областта.

Задържането е резултат от продължително наблюдение и съвместно разследване на служители на отдела за борба с организираната престъпност в Пловдив и криминалисти от областната дирекция срещу основните лидери на наркоразпространението в района на града.

В хода на работата е изяснено, че основните субекти от престъпното сдружение контролират мрежа от дилъри, които доминират на пазара на хероин в района.Снощи съвместен екип предприел акция за задържането им. Край Кричим, по време на сделка за голямо количество хероин, са задържани шестима - лидерът Г.К./43г./ - Кадри - с криминално досие за унищожаване на чуждо имущество, за наркотици и съден за това; и останалите - А.А. /27г./, В.Б./43г./, А.М./54г./, Н.К. /39г./ и Д.А./39г./, всичките криминално проявени за различни прояви /сред които и документни измами, опит за убийство/. При задържането те оказали съпротива.

Хероинът е открит при претърсването на три автомобила, управлявани от тях. Иззети са разфасовки с минимално количество - мостри от чистото вещество, елекронни везни, както и половин килограм хероин.

Изяснена е схемата, по която работел групата. Хероин с висока чистота е трафикиран в България, след което е смесван с различни разрешени от закона вещества и разфасован на малки дози за разпространяване в пловдивския регион. Така половин килограм хероин, разпределен в дози за пазара на дребно, би бил продаден за около 90 хил лв.

Работата по случая продължава, като продължава претърсването на обитаваните от членовете на групата домове и ползваните от тях всички автомобили.

Виж коментарите (15)

Още по темата (2):
04.08.2011 Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на шестимата от групата за разпространение на наркотици
04.08.2011 Тодор Чонов: 10 адреса в Пловдив и Кричим са проверени при разкриването на група, разпространявала наркотици в региона
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).