Работници от Монтана и Бяла Слатина заживяват в Пловдив заради изгодни оферти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (87)
13:23 / 13.02.2017
27627
На 10 и 11 февруари 2017 г. в Монтана и Бяла Слатина се проведоха заключителните събития от "Информационните дни на кариерата". Интересът на стотиците хора от тези населени места към работа в "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица, обобщиха организаторите.

Стратегическата инициатива "Информационни дни на кариерата", подкрепена от "Клъстер Тракия икономическа зона", община Пловдив и фондация "Тръст за социална алтернатива", стартира миналата година с цел привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ. 

"Информационните дни на кариерата" включваха 5 срещи в различни градове в страната с едни от най-големите фирми в пловдивския регион - "АББ България", "Белла България", "Биомашиностроене", "Кауфланд България", "Либхер Хаусгерете - Марица" и "Сенсата Технолоджис България".

В рамките на 3 седмици се проведоха срещи в Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина. Над 1000 души посетиха събитията и се срещнаха лично с представители на работодателите. Много от кандидатите имаха подходящ профил и започнаха процеса по кандидатстване, а няколко от тях вече са назначени и организират преместването си в Пловдив.

"Вярвахме в проекта, когато започна, но все пак имаше известен скептицизъм у нас. Нормално е да не си сигурен в успеха, когато си пионер в една сфера, но вече имаме назначени служители. Убедени сме в смисъла от инициативата и ще продължим да бъдем част от нея", сподели представител на една от фирмите участници.

Кандидат от Бяла Слатина реагира емоционално и благодари, че инициативата се случва и в неговия град: "Бог да ви поживи! Тук малкото, които си намират работа, е все за минимална заплата, а и нея я бавят с месеци".

Безработна жена разказа как е напуснала работата си в производствено предприятие, заминавайки за Гърция и след трудностите там е готова да замине за Пловдив, а опитът й е напълно подходящ за предлаганите позиции.

Организаторите потвърдиха, че срещите с работодатели ще продължат да се провеждат и до дни предстои да се обявят датите и градовете, които ще бъдат част от втория етап на инициативата "Информационни дни на кариерата". 

Виж коментарите (87)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).