Работна група ще изготви предложение за намаляване на таксата за външна реклама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:27 / 04.08.2011
1771
Работна група от общински съветници и представители на Асоциацията за външна реклама се събира още утре /5 август 2011 г./, за да търси консенсусното решение за намаляване на таксите на съоръженията за външна реклама. Това се реши след обществено обсъждане днес, проведено в сградата на Общинския съвет по инициатива на Асоциацията и ангажиралите се с проблема - зам.-кметът Георги Титюков и общинските съветници Константин Георгиев и Едуард Сарафян. За да чуят мненията на хората в този сектор дойдоха общинските съветници Слави Георгиев /ВМРО-НИЕ/, Александър Държиков /ГЕРБ/, Тони Симидчиева /СДС/, Любозар Фратев /Движение Експерти за региона/, Даниела Кинова /"Атака"/ и Марияна Алексиева /от ППГОС на "Коалиция за Пловдив"/.

"След като от Асоциацията за външна реклама се обърнаха към нас, след проведени разговори за търсене на добрите и взаимно приемливи варианти, взехме решение да се съберем тук днес. Защото става дума за сектор, в който са ангажирани 11 пловдивски фирми, става дума за пловдивски бизнес и за работни места на пловдивчани. Искаме да се чуят всички мнения, за да се намери консенсусният вариант, който да удовлетвори както фирмите от Асоциацията за външна реклама, така и бюджета на общината. Отново ще напомня - когато намерим тази пресечена точка, се виждат добри резултати. След проведено обществено обсъждане и последвало решение на Общинския съвет за намаление таксите и наемите на ресторантьори и търговци, събираемостта се увеличи и това е добре за бюджета на града", заяви в началото на обсъждането общинският съветник Константин Георгиев.

Румен Кривицки, член на УС на Асоциацията за външна реклама напомни, че след множество анализа те са се обединили около искането за 20% намаляване на таксите за съоръженията за външна реклама, което до известна степен ще стабилизира бранша и ще намали дефицита. "Депозирали сме предложение до общината и Общинския съвет, надяваме се, че ще стигнем до общо, добро за всички ни решение", каза още Кривицки.

Димитър Бонев, изпълнителен директор на "Хермес медиа" напомни, че проблемът е започнал преди две години и половина, още в началото на финансовата и икономическа криза, когато цените за наем са били вдигнати рязко с 50 %. Сега 60% от пловдивските фирми са фалирали, а 70 на сто от бизнеса в Пловдив не може да си позволи външна реклама, независимо, че ние продаваме на себестойност - т.е. продаваме на цената на наема, който плащаме на общината", посочи още Димитър Бонев. Той бе категоричен, че апелът на Асоциацията не е просто апел за спасяване на една или две фирми, а е апел за подпомагане на пловдивския бизнес. "Защото освен, че ние ще можем да работим по-добре и пловдивските фирми ще имат възможността да рекламират повече бизнеса си. Ние сме като скачени съдове", каза изпълнителният директор на "Хермес медиа".

Консултантът на Асоциацията Гено Славов също бе категоричен, че намирането на решение за намаляването на таксите ще е акт както за запазване на работни места, така и за подпомагане на местния бизнес.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
03.08.2011 Провеждат обществено обсъждане за намаление на таксите за външна реклама
26.07.2011 Искат 20% намаление на таксите за външна реклама в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).