РИОСВ Пловдив проверява завод в Стамболийски след сигнали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 12.03.2020
2438
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив извършиха проверки по няколко постъпили сигнали на граждани за усетена силна миризма с източник завод за производство на целулоза и хартия в Стамболийски.

След постъпили пет сигнала на "зеления телефон“ екоексперти извършиха обследване на района около завода, намиращите се в близост жилищни сгради, поликлиника, административна сграда, жп-линия в присъствие на представител на Общинска администрация – Стамболийски и еколога на предприятието. Макар да бяха поканени, сигналоподателите не участваха в проверката. При направения обход в урбанизираната територия на града извън площадката на предприятието не е установена характерната за производствената дейност миризма.

Проверяващите са установили, че производственият процес е с обичайно натоварване на мощностите. Не са възниквали аварийни ситуации или аномални режими на работа. В Общинска администрация – Стамболийски няма регистрирани оплаквания от граждани за неприятни миризми, идващи от завода в същия ден. РИОСВ – Пловдив планира още изненадващи проверки на предприятието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).