РДНСК иска кметът да затвори бул. "Руски", той отказва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
12:15 / 19.08.2010
7136
РДНСК иска да затвори бул. "Руски" в новата отсечка от бул. "6-ти септември" до моста на Герджика. Причината е в това, че обектът няма издаден акт 16. От регионалната дирекция настояват това да стане факт на 28 август, за което има издадена заповед до кмета на града Славчо Атанасов.

"Аз тази заповед няма да я изпълня, няма да допусна затварянето на бул. "Руски" както искат от РДНСК. Ако го направя това значи да блокирам града. Ако искат да блокират движението в Пловдив, нека РДНСК сами си го затворят и да си понесат негативите от хората", каза пред репортер на Plovdiv24.bg Славчо Атанасов.

Кметът сподели още, че сега периода е такъв, при който скоро започва оживяването на града, хората се прибират от почивките и няма начин да се затвори такъв ключов булевард. "Щом от РДНСК искат война ще я имат - на война като на война", допълни още кмета. Той каза, че офисите на РДНСК в момента се помещават в общински имоти, но тъй като не са плащали наем, ще бъдат изгонени от там.

Той сравни ситуацията с тази на проблемния частен парцел при Младежкия хълм: "Как може там, при внесен констативен протокол още на 29 януари да не се прави нищо, а тук за булеварда да се действа мигновенно", завърши кметът.

Атанасов каза, че има много обекти в цялата страна, които работят без акт 16 - магистрала "Тракия", половината улици в София и попита - "Защо този да е по различен?". Ако РДНСК тръгне да затваря обекти, трябва да затвори и други ключови булеварди по този начин, защото и те нямат нужния документ. Според Атанасов това е една политическа целенасочена атака и заяви, че му е писнало партийни лидери да заемат толкова отговорни постове и да не си вършат професионално работата.

"Няма да тръгна срещу интересите на гражданите, този булевард е от приоритетните за града ни, няма да тръгна срещу хората и после да ме псуват за това," каза емоционално кметът.

Запитан за това дали ще му се наложи глоба, за тази си постъпка Славчо Атанасов каза: "Вероятно ще ми наложат и тя ще е от 1000 до 5000 лв и разбира се аз не разполагам с толкова налични пари, затова разчитам на свои приятели адвокати, които ще ми помогнат".

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (25)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).