Пътничка унизена в градски автобус заради 5 монети по 20 стотинки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
08:39 / 15.08.2020
16644
Пловдивчанка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за изключително неприятно и унизително по нейни думи преживяване в градски автобус. Даваме й думата и публикуваме текста без редакторска намеса:

"Здравейте, знам, че не съм първата с подобен сигнал, но именно за това считам за редно да се дава гласност на такива случаи - и дано някой ден намалеят.

Качих се вчера сутринта в автобус номер 20 от спирката срещу старческия дом на "Коматевско шосе", като пътувах в посока центъра. Първото, което ми направи впечатление - шофьорът не беше с маска. Подадох му 5 х 20 стотинки за билет, но в отговор получих грубо и недопустимо отношение. Какво имам предвид - започна да крещи как той бил шофьор, не бакалин, искал от мен точни пари или поне 2 х 50 ст., нямал намерение да се занимава с всеки пътник и да броял стотинки.

Естествено, апаратът за електронно таксуване не работеше. Опитах се да обясня, че просто искам билет, че проблемът с неговата длъжност и служебни задължения трябва да бъде обсъден с шефа му, а не с мен, но въпросния господин продължи да крещи и да сипе закани и грубости.

Той бил човекът, с помощта на когото много хора стигали живи и здрави до работа - съгласна съм, но в какво състояние на духа стигат, ако се държи така с всички - не ми се мисли.

Оказа се, че така или иначе не желае да вземе парите ми за билет, на което отвърнах "Още по-добре за мен!" и се опитах да продължа пътуването си. Проблем обаче явно имаше, защото шофьорът продължаваше да нарежда как аз съм била като всички, обръщала съм си протмонето пред него като в бакалия, той бил от помощ на пътниците и нямал намерение да търпи подобни изпълнения.

На следващата спирка се качи млад мъж, който се таксува с 2 лв., а шофьорът му върна един и продължи да крещи към мен как трябвало да постъпя като този пътник. Явно съм длъжна да разполагам с пари в банкноти и стойности, угодни нему - не знам. Помолих го неколкократно да спре да крещи и да се държи грубо, в крайна сметка е недопустимо - той отвърна, че не му пукало. Обясних му, че ще подам сигнал до работодателя му - отново не му пукало.

Отбелязвам, че цялата драма се разви малко след 8.00 пред погледите на много смаяни пътници. Неколкократно помолих шофьора - след като не желае да ме таксува, нека поне не ми крещи и да се приключи спорът. Той обаче продължаваше на висок тон да ръси обидни епитети.

В резултат не издържах и слязох на спирката срещу Младежкия хълм, на изпроводяк естествено - нова порция ругатни. Попитах шофьора за името му - Стойчо се казвал. Успях само две спирки да изкарам в знаменития градски транспорт на Пловдив.

Искам, ужасно искам да давам по 1 лв. всеки път, когато се кача в рейса, искам да стигам жива и здрава на работа, но не намирам за приемливо човек да бъде унижаван и обиждан само защото от "Хеброс Бус" ООД не намират за нормално наемането на служители с елементарна работна етика и лична култура.

Впрочем опитах да подам сигнал до тях - трябвало по електронна поща. Все още се треса от нерви и унижение заради неприятното преживяване, малко да се поуспокоя, може и да го направя.

Автобусът беше с номер 4163, за съжаление не успях да го снимам - освен всичко друго, в момента, в който слязох от него, той отпраши с мръсна газ.

Искрено се надявам да може скоро да се пътува спокойно в градския транспорт в Пловдив. Да може да се плащат спокойно билетите, а отсреща вежлив персонал, ако не да ни прави деня по-усмихнат, то поне да не го разваля. Поздрави на всички ваши читатели, бъдете здрави!"...

Виж коментарите (14)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).