Пътен полицай изнесе шокиращи данни пред ученици от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:56 / 13.12.2016
7327
Средно между 600 и 700 души загиват при пътни инциденти годишно в България. Цената за справяне със щетите от катастрофи пък е средно около 4 милиарда лева, което е около 2 процента от Брутния вътрешен продукт на страната. 

Шокиращите данни изнесе пътният полицай Стойчо Яковски пред ученици от ОМГ "Академик Кирил Попов" и СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в залата на районното кметство в "Западен". Домакин на презентацията, насочена към предотвратяване на пътни инциденти бе кметът на района Димитър Колев.

С помощта на много снимки и интересни факти Стойчо Яковски разказа на учениците за най-често срещаните нарушения на пътя и за тежките последици от тях.

Освен на правилата за движение той обърна внимание и на най-важното, което децата трябва да направят, ако имат нещастието да попаднат в пътен инцидент или са свидетели на такъв. 

Пътният полицай не пропусна да предупреди подрастващите за опасностите, които крие шофирането след употреба на алкохол, както и превишената скорост. Освен към шофьорите презентацията бе насочена и към рисковете, които крие движението за велосипедистите и пешеходците. 

В презентацията Стойчо Яковски бе подпомаган от студентки от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. Заедно с тях той разказа на учениците за конкурса "Не бъди агресивен! Подай ръка на пътя по празниците!", който е част от кампанията "Празнувай разумно". 

Тя се организира от ЕВУИМ и асоциация "Качество на живота". Според регламента всеки желаещ може да участва с интересна снимка или клип, в която показва интересна случка на пътя - как предотвратява произшествие или разобличава нарушител. Срокът за споделяне във Фейсбук е до 17-ти януари, а събралите най-много харесвания ще бъдат отличени. 

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).