ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първокласници в Пловдив изправиха на крака кмет и владика в Изпит по родолюбие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 24.05.2010Коментари (2)9691
©
Първокласници изправиха на крака кмет и владика по време на Урока по родолюбие, събрал пловдивчани за 24 май в градската концертна зала. Момченце от СОУ „Димитър Матевски" вдигна авторитетното жури в лицето на Негово високопреосвещенство дядо Николай и на кмета Славчо Атанасов, на омбудсмана Юлия Юрдекова, лидера на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов и издателя Валентин Минев произнасяйки на един дъх и на висок глас цялата молитва „Отче наш". Молитвата прозвуча след като децата отговориха блестящо на въпроса при кой княз българите се покръстват и приемат християнството.

Навръх празника на светите братя Кирил и Методий деца от 25 пловдивски училища участваха в единствения по рода си у нас открит Урок по родолюбие, организиран от политическа партия ВМРО-НИЕ. Патронът на урока кметът Славчо Атанасов, заедно с останалите членове на журито препита първолаците по Патриотичния буквар. Букварът бе издаден по редакцията на Славчо Атанасов от млад екип автори преди четири години. Оттогава децата получават книжката в началото на всяка учебна година, а в края полагат изпит. „Днес, деца вие ще държите своя най-важен изпит - изпитът по родолюбие. Вярно, оттук нататък, вие ще преминете през много изпити. Но, този е най-важен - защото, няма по-важно от това, деца, да обичате родината си. А обичате ли родината си - ще носите с гордост името „българин" в Обединена Европа, ще имате самочувствие и ще успявате повече", обърна се към първокласниците в препълнената Концертна зала на Пловдив Славчо Атанасов.

Президентът Георги Първанов изпрати поздравителен адрес до участниците в Урока по родолюбие. Държавният глава отправи пожелания за здраве, благополучие и успехи и подари на пловдивските ученици книги.

Първокласниците показаха завидна смелост,успявайки да превъзмогнат притеснението си от авторитетното жури и препълнената с толкова хора зала. Препитването показа, че те са научили от букварчето кой е създал българската азбука, кои са Христо Ботев и Любен Каравелов, кои са българските будители, защо наричат Паисий - Хилендарски, и какво е написал той. Първокласниците показаха, че са научили неща, за които и техни батковци могат да се замислят - как са наричали Гоце Делчев, кога точно е избухнало Илинденско-Преображенското въстание, кога и как са създадени първите български читалища.

Първокласник изтръгна обещание от устата на кмета за ново допълнено издание на Патриотичния буквар, започвайки отговора си с думите: „Независимо, че патронът на нашето училище Екзарх Антим Първи не е включен в Патриотичното букварче, ние много се гордеем с него". Тук Славчо Атанасов не издържа и светкавично отговори: „Предстои ново издание на букварчето, ще помислим да го включим".

„Изпитът премина успешно. Вие издържахте с отличие изпита по родолюбие и за мен днес вие сте героите", закри урока кметът Славчо Атанасов. Децата си тръгнаха от урока с оценка „издържал", патриотично албумче за оцветяване - подарък от кмета и парче торта - за да са им сладки знанията, подарък от лидера на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Само едно огромно БРАВО!!! Само така ще задържим нашите деца в Майка България, на пук на всички душмани, които искат да ги изгонят от тук! Няма по-хубаво място на този свят от родния дом и няма по-хубаво от майчината ласка, а нашата майка-е Майка България!!!!!
Щом съм на линия - почивам си :) А щом си почивам във форума, значи съм в чудесно настроение! Иначе ще е изнервящо за всички мои приятели... Което не е моят стил на поведение :)
+2
 
 
БРАВО!!! Похвално!!! Хубаво е да се случват подобни прояви. Не вероучението, а именно познаването на българската история в частта й за великите българи ще ни кара да се гордеем с произхода си. Адмирации за организаторите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: