Първо в Plovdiv24.bg: Вандалите да внимават! Камери вече дебнат в централен пловдивски подлез!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
17:23 / 05.06.2018
6624
Вандалите да внимават, изпълненията им от подлеза при Тунела "Север" вече ще са видими за служителите на Общинска охрана. Това става възможно, след като от днес на мястото има монтирани камери за видеонаблюдение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Подлезът е единствената "топла" връзка между Стария град и квартал "Капана". Преди години обектът бе изчистен от магазините за търговия, бе отремонтиран и боядисан, а витрините му се предоставят на всички културни институти в Пловдив за реклама на програмите им. Стана известен в цяла България и като патриотичният подлез заради лъвчето с трибагреника, изобразени на един от входовете му.

Той, обаче, се оказа любима мишена за за пловдивските вандали, които превърнаха мястото в тъжна гледка. Капката преля, когато последното изстъпление бе заснето и наводни мрежата. Заради вандалщината кметът на Пловдив Иван Тотев разписа средства за 4 камери, които ще следят за сигурността, реда и спокойствието. И те вече са факт.

Наред с видеонаблюдението от миналата седмица в подлеза тече ремонт. Вече е премахнат гипсокартонът, разкрил оригиналните стени, покрити с красиви графити от стара арт акция. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).