Първи по рода си търг на естествени перли подготвя НАП Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:11 / 15.10.2015
1009
След търговете на диаманти и рубини, този месец НАП Пловдив подготвя продажба на 5,2 килограма естествени перли, което ще е първи по рода си търг за приходната администрация в Южна България.

Бисерите са предоставени за продажба на Националната агенция за приходите след осуетен опит за контрабанден внос в страната, като средствата от изкупуването им ще бъдат допълнителен приход за бюджета.

Кандидат-купувачите ще имат избор между перли, различни по форма и цвят, някои от които са в насипно състояние, а други нанизани. В момента те са дадени за експертна оценка на качеството и определяне на първоначална цена, от която впоследствие ще стартира търга.

Освен тях през следващия месец НАП Пловдив ще предложи за продан половин килограм злато във вид на бижута, 2 килограма сребро и 10 килограма смарагди.

Сред по-любопитните продажби, които предстоят в най-скоро време, е тази на 14 тона круши, изоставени в полза на държавата след проведени контролни действия от страна на звеното за фискален контрол в Пловдив. Плодовете имат сертификат за годност, издаден от Българската агенция по безопасност на храните, а продажната цена е 80 стотинки за килограм. 

Подробностите за този търг - срокове за оглед на стоката, за подаване на ценови оферти и внасяне на депозит, вече са публикувани в интернет страницата на НАП на е-адрес www.nap.bg в рубриката "Продажби".

От началото на годината досега отдел "Държавни вземания" в Агенцията в Пловдив успя да продаде над 72 килограма изделия от благородни метали, 42-ва леки автомобила, 11 недвижими имота и идеални части от тях. 

Осъществени бяха и две продажби на нетрайни стоки, отнети отново от звеното за фискален контрол - свинско месо и риба, а немалко количество храни бе предоставено безвъзмездно на Държавната агенция на бежанците и няколко общини за разпределяне между намиращи се в тях социални домове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).