ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първа мащабна изява на консорциум "Изкуство и образование" тази вечер в Пловдив
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 09:00 / 10.05.2022Коментари (0)835
©
Грандиозен празник за пловдивчани и гостите на града подготвят 14 институции, обединени в консорциум "Изкуство и образование“. Те канят всички желаещи на 10 май в Дом на културата "Борис Христов“. От 17.30 часа - откриване на изложба на творци от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов“ и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ /АМТИИ-Пловдив/, с участието на състави от Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка“, Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев“ – Котел, Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков“ – Пловдив и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив.

От 19 часа на концерта с водещи Кръстьо Кръстев и Лили Бързева публиката ще се наслади на изпълненията на Академичния народен хор при АМТИИ с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев, Хора на Държавна опера - Пловдив с диригент Драгомир Йосифов, балетната трупа на Опера Пловдив с хореограф Амедео Джунта, академични фолклорни състави и вокален ансамбъл "Про белканто“ на АМТИИ и фолклорен ансамбъл "Тракия“.

Входът е свободен и за двете творчески изяви в Дома на културата.

Събитията са под патронажа на Пламен Панов, заместник-кмет в Община Пловдив с ресор "Култура, археология и туризъм“, и са посветени на 24 май – светлия празник, с който отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

"С вълнение ви каним на първата съвместна мащабна изява на партньорите от консорциум "Изкуство и образование“. Присъстващите ще имат възможност да се насладят на творбите и изпълненията на над 100 ученици, студенти и професионални артисти“, очертава мащабите на събитията проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, ректор на АМТИИ. Ръководството на арт университета, в който се изграждат таланти във всички изкуства, е инициатор и основоположник на сдружението.

Членове на създадения в края на миналата година консорциум "Изкуство и образование“ са АМТИИ - Пловдив, Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка“, Драматичен театър "Н. О. Масалитинов“ – Пловдив, Държавна опера – Пловдив, Държавен куклен театър - Пловдив, БНР Радио Пловдив, Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов“, Националната гимназия за сценични и екранни изкуства –Пловдив, Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков“ - Пловдив, Фолклорен ансамбъл "Тракия“, СНЦ "Български национален младежки фолклорен съюз", Общински институт "Старинен Пловдив“, Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев“ - Котел, БНТ 2 - национална обществена телевизионна програма на Българската национална телевизия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: