Пръскат магистралата и големите паркинги в Пловдив заради чумата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
12:00 / 20.07.2018
7515
Днес беше проведена среща, на която бяха уточнени превантивните мерки, които се предприемат в областта за предотвратяване на разпространението на чума по животните. На срещата, която се състоя по инициатива на областния управител Здравко Димитров, присъстваше директорът на Областната дирекция по безопасност на храните – д-р Камен Янков, заместник-областният управител Димитър Керин - председател на  епизоотичната комисия към Областна администрация - Пловдив и експерти, а действията се координираха с екипи на АПИ, ОДМВР и РДГ.

От днес започва обеззаразяването на пътната инфраструктура в областта с дезинфекционния препарат "Виркон S“. Ще бъде дезинфекциран районът на АМ "Тракия" при разклоните за Цалапица и Белозем и пътищата между Карлово и Калофер, Първомай - Поповица и пътят за Асеновград. Ще бъдат дезинфекцирани и по-големите паркинги в Пловдив. Акцията по дезинфекцията на съответните места ще бъде проведена от екипи на АПИ, които разполагат със съответната техника.

В момента четири екипа от ОДБХ провеждат разяснителна кампания по места, която има за цел да обясни предприетите мерки за превенция, базирайки се на реалностите на сегашната епидемиологична ситуация, както и на опита от миналите на случаи на поява и борба с огнища на болести.

На входно-изходни артерии ще бъдат поставени и полицейски патрули, които ще следят за незаконно транспортиране на животни. Ловните дружинки в областта също са инструктирани и обучени за вземане на проби от дивите животни при отстрел. Те са оборудвани с необходимите хладилни чанти, с които да пренасят пробите до лабораториите.

На 24 юли от 09.00 часа в Областна администрация Пловдив  ще бъде проведено съвещание на епизоотичната комисия, на което ще бъде докладвано за актуалната епизоотична обстановка в областта и ефекта от превантивните мерки за предотвратяване разпространението на болестта.

Виж коментарите (16)

Още по темата (25):
26.03.2023 Добри новини за свиневъди от Пловдивско
08.08.2018 Телефонните измамници подхванаха и чумата
29.07.2018 Няма съмнения за чума по животни в Благоевградско
27.07.2018 Съмнения за чума и в Благоевградско
24.07.2018 Забраниха вноса на месо на летище "Пловдив" заради чумата
22.07.2018 Започна евтаназията на стадото на баба Дора
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).