Проверяват как върви реконструкцията на парк "Райчо Кирков" в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:21 / 25.08.2011
3450
Кметът Славчо Атанасов ще провери днес как върви работата по реконструкцията на парк "Райчо Кирков" в район "Южен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че още преди време репортер на Plovdiv24.bg видя, че паркът е на път да стане едно от бижутата на квартала. Той разполага с 10 входа-9 с формата на арка и един-само алея. Техническият ръководител на обекта Гено Стрехин увери тогава репортера ни на място, че цялото съоръжение ще бъде заградено с поставената вече почти наполовина ограда.

Той допълни още, че съществуващите от преди две детски площадки ще бъдат реконструирани и освен това ще бъде изградена и трета, която ще бъде изцяло покрита с каучукова настилка. На нея ще бъдат разположени игровите съоръжения за децата.

В центъра на парка е предвиден фонтан, чието корито вече е почти готово, а старата чешма ще бъде подновена изцяло. Велоалеята пък е разположена в северната част на съоръжението.

От думите на техническият ръководител на обекта стана ясно, че е сменен целият стар водопровод и е предвидено капково напояване. Монтирани са вече и новите 46-те осветителни тела.

"Засадихме и ще продължаваме да засаждаме още много храсти и цветя. До момента, само бройката на новите дръвчета е около 80. Освен това, възстановяваме тревните площи, като обработваме почвата, фрезоваме и засаждаме с ново тревно покритие-райграс", похвали се още Гено Стрехин.

Срещу централния вход на съоръжението са разположени два големи цветарника, които се обработваха и предстоеше да бъдат облагородени и зацветени.

"Подменихме старите и направихме нови тротоари около целият парк, както и преасфалтирахме всички алеи вътре. Сменени са и всички градински и улични бордюри. Съществуващият стар паркинг в източната част на съоръжението също ще бъде асфалтиран и подновен", увери още техническият ръководител.

Плочките, които тогава поставяха работниците на обекта-тип "бехатон", са в 5 цвята и имат различни форми. Паркът ще разполага и със сцена, която вече е почти готова, на която ще могат да се провеждат различни събития.


Виж коментарите (4)

Още по темата (3):
07.09.2011 Кметът Славчо Атанасов откри обновения парк "Райчо Кирков"
25.08.2011 Откриват парк "Райчо Кирков" на 7 септември
07.08.2011 Парк "Райчо Кирков" в "Южен" ще се превърне в едно от бижутата на квартала
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).