ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Променят маршрутите на два автобуса в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 20.10.2020Коментари (12)20218
Оптимизиране на маршрутното разписание на градския транспорт обсъдиха на среща заместник-кметът Тодор Чонов, директорът на ОП "Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков и представителите на фирмите превозвачи в Пловдив. Промяната е на база направен анализ на пътникопотока, предложение на самите транспортни компании и граждани. Изменението няма да засегне автобусния транспорт в пиковите часове сутрин и вечер, а само по обяд, когато се наблюдават по-малък брой пътници.

"Във времето, когато хората отиват на работа, а учениците на училище докъм 9.30-10.00 часа сутринта, както и следобед след 16.30 автобусите ще се движат по разписание през 10 минути, в промеждутъка от 10.00 до 16.00 - през 15 минути“, обясни заместник-кметът. По думите му така пловдивчани и гостите на града ще продължават да разчитат на модерен и редовен градски транспорт.

"Общинската транспортна схема е пренатоварена и много от линиите се дублират. Всяка една се разглежда по отделно, така че да няма недостиг на автобуси и дълго чакане по спирките“, допълни още Тодор Чонов.

Освен промяна на разписанията има и предложение за нови маршрути, свързано с обслужване на новите квартали "Остромила“, "Беломорски“, където е необходимо да има по-добър градски транспорт.

Конкретните предложения, които днес бяха разгледани, са по линии 7 и 16. Автобусите по първата линия, които отчасти се препокриват с линия 27, се променят със следния маршрут – начална спирка от Овощарския институт, по ул. "Димитър Талев“, на кръстовището с пощата надясно по бул. "Никола Вапцаров“, по ул. "Пере Тошев“ наляво, надясно по "Даме Груев“, през надлез "Родопи“, на кръстовището с Аграрния университет наляво през бул. "Източен“, през моста на Адата до Рогошките гробища.

Промяната по линия 16 ще обхваща – от първата спирка на Овощарския институт през ул. "Стефан Стамболов“, наляво по бул. "Никола Вапцаров“ до Коматевския възел и Централна гара, оттам през бул. "Руски“ и по стария маршрут към кв. "Гагарин“.

Продължава работата на Община Пловдив и по въвеждане на нови по-модерни начини за разплащане на билетите за пътуване от следващата година. Тогава приходите ще се събират от Община Пловдив и с тях ще се заплаща на фирмите превозвачи на км/пробег, както е по договорите за транспортните услуги в града.

Предстои предложенията за новите маршрути и разписанията да бъдат обсъдени от транспортните фирми, да се гласуват и в комисията по чл. 8 за условията и реда за утвърждаване на транспортните схеми и маршрутните разписания, да се обсъдят на обществено обсъждане и да се гласуват в Общинския съвет.


Още по темата: общо новини по темата: 1000
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредната гавра с пловдивчани! Живеещите около " Хаджията Груив" оставаме без връзка с гарата и центъра. Въобще не се припокриват линия 7 с 27. Много пъти съм писала и за неспазването на разписанието от автобус 7, който се явява единствен за квартала. В същото време през Беломорски и Остромила през 10 мин. върви автобус 113, който ги свързва с гарата. Не знам какви да тези управници! Призовавам гледни ден да пътуват от спирката на бензиностанцията до Пещерско шосе и да видят за колко време стига - в най-добрия случай 60 мин.
Aнонимен
на 24.10.2020 г.
0
 
 
Как няма да решат важни проблеми ами само с глупости се занимават.Маршрутите да минат на обществено обсъждане.Докато има кондуктори и не спазват разписанията приходи ням да има.
Aнонимен
на 23.10.2020 г.
0
 
 
Не мога да разбера кому е нужно подобно нещо. Голяма част от живущите на този район ще бъдат ощетени от използване на градски транспорт! Това не е редно!
Aнонимен
на 22.10.2020 г.
0
 
 
Ако трябва да се пътува от хотел Санкт Петербург посока гимназия по електротехника и електроника и по надолу до болницата на Пещерско шосе няма как да се случи, съответно нито ученици нито болни имат избор. Колко автобуса трябва да сменят и защо кото може просто един маршрут да бъде променен. Дано някой помисли малко логично.
Aнонимен
на 22.10.2020 г.
0
 
 
Ако тази промяна на маршрута на автобусна линия 7 се одобри, то живущите в кв. Беломорски, комплекс "Оазис" 3, 4, 6 и блоковете в този район, остават без транспорт до центъра, което е недопустимо. Все още има хора и деца, които се придвижват до училище и работно място с градски транспорт. Уж говорим за подобрение на инфраструктурата в този район, а Вие пак ни връщате в изходна позиция. Така само ще се увеличи повече трафика и замърсяването на въздуха в града ни.
Aнонимен
на 21.10.2020 г.
0
 
 
Най-голямата простотия,която можеше да направят.С какво ще стигна от овущарски институт до центъра? Питам аз? Една 7 имаше макар и на 15.20 минути и сега и нея ни взеха.
0
 
 
Защо кв.Гагарин,който расте с население,строй се непрекъснато,е най зле по отношение на транспорта,та сега им вземете автобус 7,Защо...?
Aнонимен
на 20.10.2020 г.
0
 
 
Промяната на автобус 7 оставя живущите от кв.Южен без транспорт до гарата и за центъра само ном.1 и 27, а кварталът расте! То и без това сме най-зле откъм транспорт! Пълна глупост! Ами така ще е,щом за транспорта отговаря бивш шеф на полицията!
0
 
 
Трябва да се коригират и маршрутите на трите автобуса в Коматево, които имат сходен маршрут в по-голямата си част.
0
 
 
Транспортната схема в Пловдив е ПРЕнатоварена!Всяка линия,в 50% от маршрута си,се движи с поне още 2-3 линии.И затова стават ПТП-та м/у автобуси на гр. транспорт-шофьорите от различните фирми се гонят за пътници.А колкото до учениците - мисля,че в РАЗВИТИТЕ страни масово се исползват УЧИЛИЩНИ автобуси.А при нас-учащите се се тъпчат с работещите - ама нали това са субсидии за някого? Та на кого му пука?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: