Прокуратурата задържа две лица за високорискови наркотици в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 06.10.2015
1531
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Н.М., на 24 г. от Пловдив, за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение - престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс и Р.И., на 20 г. от Пловдив, за държане на високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354 а ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 2 октомври 2015 г. Н.М. и Р.И. са задържани на ул. "Шумен" в "Столипиново" в Пловдив при специализирана полицейска операция. 

В момента на задържането Н.М. е изхвърлил на улицата мъжка черна чанта. При извършения оглед от нея са иззети 39 броя найлонови пликчета, съдържащи зелена листна маса, 53 броя таблетки с жълтеникав цвят, 11 броя найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество. 

При претърсване и изземване от постройки на ул. "Шумен" са иззети още електронна везна, две найлонови пликчета със суха зелено-кафява листна маса, пари и др. 

Извършена е експертна справка, която установява, че в пликовете се съдържат - марихуана с общо тегло около 14 грама, амфетамини с общо тегло 7,7 грама и метаамфетамини с общо тегло от 9,5 грама.

Н.М. и Р.И. са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Днес, 6 октомври 2015 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд Пловдив за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).