Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу учениците, били учителката си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 11.06.2008
1786
По повод инцидента с учителката по английски език в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - гр.Пловдив, Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Александър.Б, Стоил С. и Георги Ш. за това, че като непълнолетни, но като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си са извършили престъпленията:

Александър Б. - за хулиганство - за това, че на 24 март, в условията на продължавано престъпление , в съучастие като извършител със Стоил С. И Георги Ш. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Срещу Стоил С. - за хулиганство - за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител със Александър Б. и Георги Ш. е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също и за това, че е унищожил противозаконно ръчния часовник на Мария Чулова и се е заканил на същата, в качеството й на длъжностно лице - учител в ПГХТТ - с престъпление против личността й - с изнасилване и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Стоил С. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че се е заканил на Мария Чулова да взриви дома й и това заканване би могло да предизвика основателно опасение за осъществяването му.

Срещу Георги Ш. за хулиганство, тъй като на 24 март, в условията на продължавано престъпление , в съучастие като извършител със Стоил С. И Александър Б. е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също за това, че е причинил на Мария Чулова лека телесна повреда, в качеството й на длъжностно лице - учител в ПГХТТ, изразяваща се в две кръвонасядания на гръдния кош, кръвонасядане на дясната мишница, охлузване на дясна гривнена става, болки в лявата гривнена става, с което и е било причинено болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
13.08.2008 По няколко месеца пробация получиха учениците, били и заплашвали
учителка
17.04.2008 Изхвърлиха двамата побойници от училище
17.04.2008 Обсъждат наказанието за двамата побойници, били учителка
13.04.2008 Уволниха директора на Техникума по хранителни технологии
12.04.2008 Ученици стават гардове на бита преподавателка
11.04.2008 Районна прокуратура разследва агресивните ученици
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).