Прокуратурата разследва полицая, участвал в боя с футболни фенове в Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
12:20 / 05.06.2020
5166
Районна прокуратура – Пловдив извършва разследване спрямо полицая от РУ Стамболийски, взел участие в конфликт между футболни фенове на 25 срещу 26 май. Той е нанесъл телесна повреда на 17-годишен футболен привърженик, заради хулигански подбуди.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен  отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив.

По време на свадата полицейският служител не е изпълнявал служебните си задължения. Той е бил намушкан със собствения си нож. Мелето е станало около 1 часа след полунощ на 25 май пред заведение на бул. "Шести септември". Фенът също е бил до нощното заведение с компания.

Поводът за скандала между компаниите тръгнал от подхвърлени обидни реплики за футболните клубове. Според информация от прокуратурата в първата компания са  били около десетина привърженици на "Локомотив Пловдив", а в другата - четирима граждани, сред които и двама полицаи, които не са били на работа и не са изпълнявали служебни задължения. Във втората група е бил и привърженик на същия футболен клуб, за който е установено, че не се намирал в добри отношения с лицата от първата компания.

Между двете компании първоначално е възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа разправа извън заведението. Трима мъже са получили рани от сбиването между представители на двете компании. Единият от тях  е полицаят, който е бил намушкан със собствения си нож в долната част на тялото. Той е оставен в болница без опасност за живота му. На младеж, който е фен на другия футболен отбор, са причинени също порезни рани по лицето и ръцете. Той бил откаран за преглед в болница, след което бил пуснат за домашно лечение.

Със заповед на директора ст.комисар Йордан Рогачев полицаят бе отстранен от длъжност до изясняване на всички обективни обстоятелства около събитието.

"Няма да има компромис нито за полицейския служител, нито за футболния привърженик. Законът е еднакъв за всички и трябва да има справедливост", коментира ст. комисар Рогачев пред репортер на Plovdiv24.bg.

Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
17.06.2020 От 100 до 500 лева глоба за 15-те побойници от масовото сбиване в Пловдив
17.06.2020 Има обвиняем за масовото меле в Пловдив
17.06.2020 15 са задържаните фенове на Ботев и Локо
16.06.2020 "Лаута Арми": Настъпи време да излезем на улицата и да поискаме
справедливост!
28.05.2020 От "Лаута": В България да си ултрас е присъда
27.05.2020 Боят пред пловдивско заведение стигна до прокуратурата
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).