Прокуратурата: Летящият грък много пъти е хващан с превишена скорост!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (35)
14:23 / 29.05.2014
11524
Съобщение от Районна прокуратура - Пловдив:

Във връзка с настъпилото пътнотранспортно произшествие на 19.05.2014 г. в Пловдив, при което пострада 16-годишно момиче, с първото действие по разследването - оглед на местопроизшествието, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. Б от НК във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК - за причинена по непредпазливост средна телесна повреда в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата. 

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация.

Към настоящия момент по делото са разпитани общо седем свидетели - очевидци, включително водачът на лек автомобил "Мерцедес" и съпругата му. 

Предстои установяването на множество лица - очевидци на произшествието и разпитите им в качеството на свидетели, доколкото е събрана информация за подадени 22 броя сигнали от различни лица - очевидци на тел. 112 относно настъпилото произшествие.

Постъпило е експертното заключение по назначената съдебно-медицинска експертиза, съгласно което по отношение на пострадалото момиче са причинени няколко средни телесни повреди, които се намират в причинно-следствена връзка с пътнотранспортното произшествие.

По делото е назначена съдебна автотехническа експертиза, чието заключение не е депозирано по делото към настоящия момент. Тази експертиза е назначена с цел да се получи експертно мнение относно механизма на пътно-транспортното произшествие и причините за възникването му. Приложени са и множество писмени материали.

По отношение на водача на спортния автомобил "Нисан" са събрани данни за извършени от него множество нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред. 

Към момента по делото му е повдигнато обвинение по горепосочения текст и по отношение на него е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция в размер 3000 лева". 

Информация относно фактическата обстановка по делото и относно последващите действия на прокуратурата и разследващите органи във връзка с повдигането и конкретизирането на обвинения по досъдебното производство ще бъде евентуално изнесена на по-късен етап от разследването, след като бъдат събрани всички съотносими доказателства по случая и след като същите бъдат анализирани.

Продължават да се извършват към момента активни следствени действия по образуваното досъдебно производство за установяване на фактическата обстановка по случая.


Виж коментарите (35)

Още по темата (88):
21.05.2018 Момичето от ужасната катастрофа на Герджика: Пазете се, обичайте и
прощавайте!
28.03.2018 Шах с пешката! Полицията вече не издирва Христос Боскос!
28.03.2018 Извънредно: МВР издирва Христос Боскос, прегазил Кари на спирката на
Герджика!
23.06.2017 Момичето, преживяло ужасната катастрофа на Герджика, тръгва по нов път! Успех, Кари!
17.11.2016 Пловдивският апелативен съд резна Цацаров за делото на Кари
24.10.2016 Продължават мъките на блъснатото до моста на Герджика момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).