ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Продължава ремонтът на Операта, въпреки орязаните пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 15.07.2010Коментари (6)2989
© Plovdiv24.bg
Протокол за разсрочено плащане за реконструкцията на Синдикалния дом ще подпишат утре кметът и представители на гръцката фирма "Актор", предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Дължим им общо 5 милиона за извършени дейности, първата фактура в размер на 3 млн. лв. е още от януари. Имаме някои чисто финансови ходове, но не можем да им изплатим цялата сума", обясни Славчо Атанасов пред журналисти.

Темата за Синдикалния, за който смяташе да се разплати с обещаните от премиера 4-5 млн. лв. като първа вноска за боклука, стана повод да подпали фитила по повод вчерашната среща със Симеон Дянков, когато милионите се стопиха на по-малко от 3: "Разиграха ми класическия филм за доброто и лошото ченге - доброто те погалва по главата, лошото те реже."

Кметът е разочарован, че не му е дадена свободата сам да прецени къде да вложи и без това орязаните пари. Най-важно според него е да се изкорени джунглата от коритото на Марица, за да се предотвратят наводнения, и да се завърши Операта, както той нарича Синдикалния дом. Вместо това му дават 2 милиона да започне наистина много важният, но не и най-спешният подлез "Модър-Царевец", който струва общо 14,5 млн. лв.

На срещата утре пак ще уговаря гръцката фирма да продължи работата. По договор реконструкцията трябва да приключи през април догодина. Тогава Пловдив, макар че в момента София се кани да закрие операта му, ще има най-модерната оперна зала с 550 места, с 6 движещи се платформи на сцената и още 3 - пред оркестъра, където дори седалките са съобразени с акустиката.    


Още по темата: общо новини по темата: 140
26.08.2020 »
01.06.2020 »
10.12.2019 »
27.05.2019 »
01.08.2016 »
22.06.2016 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вежди Рашидов, който може би е талантлив скулптор, но иначе доста посредствен човек, беше избран за министър на културата както се казва "за цвят", за да има един (известен, изявен) български турчин в правителството. Това човече наистина чрез някаква псевдо-реформа се опита да закрие операта с налудничавия мотив, че тя няма сцена. А сцената, както всички знаем, се ремонтира в момента. Не го приемайте толкова лично, сякаш 1,5 милиона софиянци са скочили срещу пловдивската опера и искат да я закриват. Просто някакво човече се упражнява в министерстване по един изявено глупав начин. В момента този министър е насъбрал толкова ярост и гняв в творческите среди, че нищо хубаво не му се пише. Няма идеални управления. А аз мога да се хвана на бас с вас в момента, че правителството (без да броим псевдоминистър Рашидов), областния управител и лично Симеон Дянков много повече защитават интересите на Пловдив, отколкото пловдивския антикмет Главчо Атанасов. Естествено, че няма да му разрешат сам да се разпорежда с държавните пари-подарък, след като до момента този глупак нанесе финансови щети и пропуснати ползи на Пловдив за поне половин милиард лева. Главчо Атанасов е съучастник в кражбата на Панаира (поне 150 милиона лева) и една трета от Стария град (безценен) от свинаря Гергов. Главчо Атанасов тихомълком продаде безценния Античен форум на Пловдив за жълти стотинки на някакви фирми да строят отгоре Капалъчарши. Главчо Атанасов подари Общинския завод за 42 милиона лева на две мутри, които ще прибират печалбата му в продължение на 30 години (поне 100 милиона лева). Главчо Атанасов подари стадион Пловдив (поне 100 милиона лева) на две мутри. Главчо Атанасов попиля поне 100 милиона лева от заеми и подаръци заради софийските боклуци с нищожен ефект за града. Това са преки загуби, а пропуснатите ползи са поне още толкова. Почистването на Марица е може би най-наглата и явна замислена кражба от Главчо А., "гениалния" инж. Тошо Пашов и другите замесени, при която ще се откраднат поне 90% от парите. Защото "почистването" на реката е идеалното престъпление, което много трудно се доказва. Върви после търси колко кубика материал е бил изнесен от коритото. В никакъв случай няма да разрешат на един тъп и посредствен кмет да се "разпорежда" сам с държавните пари-подарък.
0
 
 
Как може такова кощунство?Да се закрива Пловдивската опера.Министъра на културата да си ходи.Пловдивския кмет също,щом не може да се справи с нещата в Пловдив.Господ да затрие тези които искат това нещо да стане.Вместо да се строят молове не може ли да се построи още една Пловдивска опера?Кмете щом така стоят нещата направи или измисли при влизане в Пловдив да се плаща,защото иначе докато свят светува ще ни командват тези от София.Крайно време е да се разбере,че освен София има и България,която е над всичко.Със събраните средства от престой в града или за транзитно преминаване,поне коритото на р.Марица ще се почисти и т.н. и т.н.
+1
 
 
Цената на Актор е многократно завишена.... Върху това да работят екипите на кмета!
+1
 
 
Шопите да си гледат шоплука! Тука други командват. Въпреки предателските изстрели от Тотев.
+8
 
 
гадната софия няма да закрие операта защото културната столица на Б-я ще си я брани с всички средства и няма да позволи да остане без опера много неща почнаха да закриват гадните шопи в нашият град и поради тази причина герб няма да видят моя вот вървят срещу Пловдив
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: