Продължава кампанията "Влез в час с данъците"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:47 / 28.10.2016
2346
В НАП Пловдив се проведе изнесен урок,част от кампанията "Влез в час с данъците". Посещението беше организирано по инициатива на дейната преподавателка Росица Ангелова от СУ "Черноризец Храбър", заедно с увлекателната лекторка от дирекция "Събиране", при ТД на НАП Пловдив - публичният изпълнител Нели Димова. 

Ученици от X до XII и клас се запознаха със структурата и основните дейности в администрацията. Младите икономисти бяха въведени в основните права и задължения на българските данъкоплатци. Особено интригуващо за тях беше запознаването им с историята, основаването и развитието на данъчната администрация. 

Служителите от дирекция "Обслужване" ги запознаха с услугата предлагана от НАП - издаване на ПИК /персонален идентификационен код/, който дава достъп на клиентите на НАП до електронни услуги, без да е необходимо закупуването на електронен подпис.

Тези от тях, които ще бъдат абитуриенти тази година, с интерес научиха как и къде да декларират и внесат здравноосигурителните си вноски. Това ще бъде тяхно задължение след завършване на учебната година и навършване на пълнолетие, до момента на започване на следването им във висше учебно заведение или до сключването на първият им трудов договор.

Учениците от СУ "Черноризец Храбър" заедно с тяхната ръководителка г-жа Ангелова за първа година взимат участие в кампанията на НАП "Влез в час с данъците", но се оказаха много любознателни и амбициозни млади хора. Служители от данъчната администрация се срещат с тях и им преподават базови знания за финансовата система в страната и защо е важно да плащаме данъци и осигурителни вноски.

Основните теми, които включват данъчните курсове са за видовете данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, темата за държавния бюджет и др. Докато научават нови неща младежите могат да спечелят и атрактивни награди: дрон, електронен четец, камера за екстремни спортове и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).