Признаха Пловдив за град на финансовата устойчивост

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
10:42 / 08.06.2018
2858
Пловдив спечели приза "Град на финансовата устойчивост за 2017" в класацията "Кой е най-добрият град за живеене?", похвалиха се от Общината. Наградата бе връчена на заместник-кмета Георги Титюков от министъра на финансите Владислав Горанов по време на специална церемония, провела се в София вчера.

"Лесно е да се каже, че Пловдив е финансово най-устойчивият град, тъй като е изключително икономически развит като център. Той е един добър пример за това как успешната местна власт, създавайки условия за бизнес, може да привлече и да изгради сериозно равнище на брутен вътрешен продукт", заяви министърът на финансите Владислав Горанов при връчване на отличието и пожела на ръководството на община Пловдив да бъде все така успешно.

"8000 години Пловдив е устойчив във времето и животът никога не е спирал. През последните 6-7 години градът ни е реализирал много устойчиви политики и към социално уязвими групи, развитие на инфраструктурата, образованието и т.н.", сподели на свой ред заместник-кметът Георги Титюков.

Общо 27 областни града се надпреварваха да грабнат приза на "Дарик". За най-добър град за живее бе определен Бургас, за зелен град - Сливен, евро град е София, Димитровград е бизнес град за 2017 г., за град на знанието беше отличен Смолян, а общо 5 български града спечелиха в категорията "Моят град е моята крепост", която е по кампания на МРРБ – Шумен, Стара Загора, Кюстендил, Габрово и София.

През последните години Пловдив е печелил отличия в класацията за арт град през 2012 и 2016г., най-красив град през 2013г., бизнес град през 2014 и 2015 година.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).