Призив: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:40 / 16.05.2020
6982
През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им. В периода от 1 май до края 2020 г. в област Пловдив предстои подмяната на още  70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64  000 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че след отмяна  на извънредното положение пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани. По време на въведеното извънредно положение с 6 месеца бе удължен срока на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи. В тази връзка се очаква натоварването в сектор БДС да е през месеците септември - октомври. 

Съветваме ви: Не оставяйте подмяната за последния момент!

Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга. 

Документите могат да се подменят документите и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите. Заявителите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега, но задължително снабдени с предпазни средства.     

Жителите на област Пловдив  могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на областта.

Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги "Издаване на лични карти на български граждани“ и "Издаване на паспорти на български граждани“.

ОДМВР – Пловдив може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и други. Благодарим Ви за разбирането, заявяват от ОД МВР Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).