Приятелят на Ани: Изпитва дискомфорт, но не могат да ѝ дадат болкоуспокояващи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:36 / 24.02.2023
4919
19-годишната Анита вече е в Турция, където се очаква да ѝ бъде направена чернодробна трансплантация. Какво е състоянието ѝ в момента?

Приятелите и колегите на момичето разказват, че в момента се правят редица изследвания - както на Анита, така и на баща ѝ, за да се провери дали той може да стане неин донор. Те успяха да се организират за часове и да съберат непосилната за семейството сума от 200 000 лв.

"Тя изпитва лек дискомфорт, защото събира течности и газове в коремната област. Те притискат белите ѝ дробове и диша тежко. Не могат да ѝ дадат болкоуспокояващи, защото това ще се отрази на черния ѝ дроб“, разказа пред bTV Иван Димитров, приятел на Анита.

Той допълни, че майката на Анита също пътува към Турция. Очаква се днес да стане ясно дали бащата на момичето може да стане неин донор на черен дроб.

"Всъщност късно снощи разбрахме, че майка ѝ вече е пристигнала там и се е настанила в хотела“, уточни Ренета Петкова, колежка на Анита. Както тя, така и останалите ѝ колеги, описват 19-годишната студентка като много слънчево, добро и работливо. Споделят също така, че се грижи сама за 6-годишното си братче и за баба си, с която живее.

Продължават инициативите за събиране на средства – очаква се благотворителен футболен мач. Събраните пари, ако се окажат повече, ще бъдат насочени към други нуждаещи се.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).