Приватизирана военна сграда стана убежище на наркомани и клошари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:35 / 03.05.2008
4071
Недовършената сграда на военното интендантство на бул. "Мария Луиза" се е превърнала в свърталище на наркомани и клошари, постройката е обрасла в растителност, а освен това е и опасна, установи проверка на Plovdiv24.com след сигнали на живеещи в района. Сградата е изоставена и практически безстопанствена, въпреки че формално е собственост на частна фирма. От години обаче тя не се стопанисва, нито общината, нито държавата са демонстрирали интерес към състоянието й.

Строителството на пететажната сграда е започнало през 1987 година с идея там да бъде настанен местната структура на "Интендантско обслужване". Излято е бетонното скеле на постройката и са изградени част от стените.След началото на демократичните промени строителството спира и недовършената сграда бавно запустява. През октомври 2005 година собственикът на имота - Министерството на отбраната, се отървава от нея, като я продава на регистрираната в Смолян частна фирма "Ривър Плейс" ООД. През изминалите две и половина години по сградата не е правено нищо, твърдят съседи. Отвътре сградата е пълна с всякакви боклуци, ясно личат следи от пребиваване на клошари и наркомани, намерили подслон в изоставената сграда. Теренът около нея е обрасъл в дървета и храсти и е практически непроходим. Живеещите в околните блокове твърдят, че ги е страх да минават близо до сградата, особено в тъмните часове на денонощието.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
27.09.2009 Пловдив се размина със строежа на небостъргач на мястото на интенданството засега
01.08.2008 ОбС одобри идеята за строеж на небостъргач
28.07.2008 Строят 28-етажна сграда на мястото на интендантството
04.07.2008 Започна събарянето на опасна сграда в Пловдив
13.06.2008 Бутат опасна сграда на бул. "Мария Луиза"
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).