Притежателка на куче: Не може само да ни плюят!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (34)
13:45 / 11.08.2017
11000
Продължава горещата дискусия, породена от проблема с кучешката площадка в квартал "Гагарин". Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да даде гледната точка на притежателите на кучета, визирайки разказа на пловдивчанка, публикуван от нас преди време - "Пловдивчанка: Кучетата им тичат на метри от децата ни! Без каишки! Без ограждения!"

"Искаме да се чуе и нашата гледна точка, а не само да се клеветят собствениците на кучета", написа жената. И още: "Аз съм собственичка на едно от кучетата, което посещава въпросната поляна и не мога да повярвам какви лъжи се говорят по наш адрес. Пределно ясно става, че въпросната жена има нещо против нас, но вместо да ни клевети и да ни плюе по електронните медии, може да дойде и да говори с нас, за да разсее съмненията си, че сме безотговорни. 

Да, събираме се на тази поляна и кучетата се разхождат без повод. Аз също в началото се притеснявах, че кучето ми може да хукне нанякъде и да трябва да го гоня по поляната или по улиците. Аз не искам моето куче да е повод някое дете да се уплаши или да му стане неприятно, затова винаги внимавам и ако бях видяла, че има опасност и кучето не слуша моите команди, нямаше да го водя на тази поляна. Бързо установих, че кучето ми предпочита да играе с останалите кучета или да тича след топката, която му хвърлям и не е ходил към детската площадка. 

Пясъчникът, за който споменава жената, никога не е бил посещаван от моето куче, а за другите кучета не съм виждала да са ходили, когато съм била там. И от снимката към статията може да се види, че стопаните на кучетата са винаги там и наблюдават зорко дали кучетата тичат само в онази част на поляната и ги следим постоянно. Сложили сме кофа за боклук, където събираме боклуците и т. нар. "съкровища", защото аз и другите собственици сме отговорни хора, които сме избрали да носим торбички и да събираме тези "съкровища", след което да ги изхвърляме в предназначените за това места. 

Правим забележка и на други собственици на кучета, ако не си събират "съкровищата" и много често се е налагало да чистим, когато сме намирали такива. Случвало ми се е хора да ме спират по улицата и да ми казват "Браво!", защото винаги си обирам "съкровищата" на кучето. Отговорни хора сме и не виждам с какви очи може да ни наричат безотговорни! 

Не мога да разбера защо трябва да се изказват така по наш адрес и да ни клеветят по медиите. Защо се заяждат по този начин?! Нека общината да направи хубава площадка с огради и ще водя кучето си там да си играе с другите кучета. А към майките нямам лоши чувства и няма да говоря лошо за тях, нормално е да се притесняват за децата си, но аз не съм безотговорна и също внимавам много кучето ми да не уплаши някое дете или човек. За щастие досега съм срещала само добри хора, които се радват на кучето ми и искат да си играят с него. 

При нас идват майки с деца и ние хващаме кучетата, за да не се уплашат децата, но майките ни казват, че идват, за да могат децата им да свикват с кучетата и да не се плашат от тях. Един дядо води внучето си почти всеки ден на поляната и му обяснява да не се страхува от кучетата и никога не е имало проблем нашите кучета да направят нещо лошо на някого. Много гласно ни плюят, а никой не се замисля за бездомните кучета и котки, които обикалят в района и какви "съкровища" бълват те. 

Имало е идея да се направи кучешка площадка там, където сега ходим ние, но от общината бяха объркали и почнаха да копаят на друго място. След няколко дни работа се усетиха, че са на грешно място и спряха работа и не са идвали повече. Доколкото разбрах кмета бил казал, че ще направят на тази поляна кучешка площадка и се надявам това да стане скоро.

Въпросната поляна, доколкото разбрах, не е общинска собственост и поради тази причина Общинска полиция стои в района на детската площадка и там дебне сутрин собствениците на кучета и проверява паспорти и чипове (нещо, за което нямам нищо против, защото съм съвестен гражданин и съм сложила чип, регистрирала съм кучето си в общината, има всички ваксини и необходимите документи). 

Една сутрин ги видях пак там да стоят и не дойдоха да ни проверяват, а пиеха кафе. Не знам дали на поляната е имало табела "Забранено за кучета!" и ако е частна собственост, едва ли могат да сложат такава, но не мога да потвърдя със сигурност, защото не съм имала време да ходя в общината и да се интересувам дали парцела наистина е частна собственост. 

Надявам се, че ще публикувате моя отговор на тези клевети и няма да редактирате думите ми. Добре е да се знае и другата гледна точка".


Виж коментарите (34)

Още по темата (68):
24.02.2023 Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо
07.02.2022 Община Асеновград пита гражданите дали искат кучешка площадка
22.02.2021 Посочиха най-честите нарушения на собствениците на кучета в Пловдив
08.10.2020 Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
22.02.2020 Собственици на кучета възмутени от състоянието на площадка
10.02.2020 Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).