Приоритети в програмата на коалиция "Кауза Пловдив" са създаването на работни места и задържане на младите хора в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:08 / 17.10.2015
2725
"10 500 нови работни места в сферата на туризма, аутсорсинг индустрията и IT технологиите са сред приоритетите на коалиция"Кауза Пловдив" , заяви лидерът на партията и кандидат за кмет на район "Централен" Георги Титюков. Целта ни през следващите четири години е да задържим младите хора в града под тепетата. Георги Титюков съобщи, че се планира изграждането на бизнес сграда в централната част на Пловдив. В нея под наем ще се дават офиси на току-що завършили университет млади специалисти, които имат желание да развиват бизнес в Града под тепетата, както и на високотехнологични фирми.

В програмата на Коалиция "Кауза Пловдив" е заложено изграждането на Екопарк "Марица". Проектът включва залесяване на 650 дка площ, направа на 105 дка дублиращ гребен канал и на 37 дка изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици. За пловдивчани и гостите на града, проектът предвижда изграждането на 20 атракции. Сред тях са водни ски и водни колела. 

По отношение на инфраструктурата, коалиция "Кауза Пловдив" предвижда разширение и реконструкция на основни пътни артерии в Пловдив. Това са булевард "Руски", ул. "Коматевско шосе"и булевардите"6-ти септември"и"Васил Априлов". Планира се подмяна на паважа с асфалт на улиците "Гладстон" и "Капитан Райчо".

"Ще се заема с обновяването на междублоковите пространства и направата на модерни детски площадки в район"Северен", заяви кандидатът за кмет на коалиция"Кауза Пловдив" Ваня Дакова. По думите й, в програмата на партията е предвидено създаването на нови спортни зони до залите "Колодрума" и"Дунав".

"Пловдив трябва да се превърне в кауза за всеки наш съгражданин", заяви дългогодишният директор на Художественото училище Маргарита Джарова." Имаме 3 години, в които трябва много прецизно да решим къде да бъдат инвестирани 20-те хиляди, които ще дойдат за културата в Пловдив, по проекта Пловдив -столица на културата през 2019 година", допълни още тя.

Лидерът на коалиция "Кауза Пловдив" и кандидат за кмет на район "Централен" Георги Титюков призова пловдивчани да подкрепят листата за общински съветници и да гласуват за районни кметове в целия град с номер 6 в интегралната бюлетина.


Виж коментарите (0)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).