Принудиха ученичка от Пловдив сама да се снима гола

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
12:30 / 16.06.2020
24002
Престъпленията в интернет стават все по актуални в ерата на дигиталните технологии, в която живеем днес. Най-уязвими са нашите деца, които неволно могат да станат жертви на отвратителни онлайн посегателства, предава репортер на Plovdiv24.bg. Това се случва пред очите на родителите, може би в този момент, докато детето ви "цъка“ на телефона си, точно до вас!

С подобен случай на гнусно изнудване в интернет ще се занимава пловдивския съд днес. Подсъдимия по делото си направил фалшив профил във фейсбук, като избрал за себе си името "Qnita Marinova“ (Янита Маринова), като използвал снимката на младо момиче.

Посредством този профил той осъществил контакти с множество лица, най-вече млади момичета, една от които е пострадалото 14-годишно дете. Първоначално чатът между двамата бил опознавателен, като обвиняемият се представил за момиче на 16 г., но впоследствие разговора преминал и към сексуална тематика. Подсъдимият успял да убеди детето да си направи гола снимка на горната част на тялото и да му я изпрати, което тя и направила.

Впоследствие той станал по-настъпателен, искайки от свидетелката да направи още снимки и видеоклипове с порнографско съдържание и с нейно участие, като я заплашил, че ако не изпълни това негово желание, ще се свърже с нейните родители и приятели и ще им изпрати неприлични колажи с нейното лице. Силно притеснено от това обстоятелство, момичето направило поредица от снимки и клипове с порнографско съдържание.

На мъжа са повдигнати обвинения за склоняване на лице, ненавършило 14-годишна възраст да участва в похотливо показване на човешки полови органи, като деянията са извършени чрез заплашване. Освен това мъжът е обвинен и в разпространяването на въпросните видеоклипове и снимки, отново чрез приложението "Messenger“. Делото ще започне в 13:30 часа.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).