Приключи форумът на ПУ под надслов "Да говорим за наука"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:29 / 18.03.2023
1124
Двудневният форум за представяне на проекти, финансирани от Фонд "Научни изследвания“, организиран от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ приключи в Хисаря. Традиционно той се провежда под надслов: "Да говорим за наука“, подчертаха организаторите на проявата.

"След тригодишно прекъсване отново се събираме да говорим, обсъждаме и проектираме идеи за изследователска и проектна дейност. Отчитаме трудна, но успешна година с разработена програма за развитие като изследователски университет, успешно отчетени проекти по международни програми и поети нови ангажименти в проектната дейност“, сподели в обръщението си към участниците във форума проф. д-р Невена Милева, директор на поделение "Научна и проектна дейност“.

Проф. д-р Теменужка Йовчева, заместник-ректор с ресор "Научноизследователска и издателска дейност“, изрази задоволство от подписания в края на 2022 г. договор с Фонд "Научни изследвания“, който ще даде възможност за реализация на програмата за развитието на Пловдивския университет като изследователски.

"Програмата включва разработка на 7 интердисциплинарни проекта от различни професионални направления и факултети и се отличава с постигнат баланс между природни и хуманитарни науки. Научноизследователската и проектната дейност са неделими. Насърчаването на академичната общност за участие в разнообразни национални и международни проекти и програми е основна стратегия в политиката на университетското ръководство за отстояване позициите на университета като модерна и динамично развиваща се научно-образователна институция в една изключително конкурентна среда“, коментира проф. Йовчева.

Форумът "Наука 2023“ е традиционен за ПУ "Паисий Хилендарски“ и се провежда за 15-и път. В изданието му тази година се представиха проекти с разнообразна тематика, които се изпълняват от всички факултети на висшето училище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).