Прием с онлайн тест в УХТ Пловдив на 26 април

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:25 / 08.04.2020
2647
Отложеният от 11 април първи предварителен изпит в УХТ ще се проведе на 26-и април благодарение на новите технологии и отлично разработения модул за тестове в платформата за дистанционно обучение на университета.

На практика това е първият за УХТ кандидат-студентски изпит, който ще се държи с онлайн тест, но в условията на карантина трябваше да реагираме адекватно и бързо, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Началото на изпита по Математика е в 9 ч., а по Химия и опазване на околната среда в 13 ч., продължителността и на двата е 60 минути. Резултатите от изпита, като брой верни отговори и оценка по шестобалната система, ще бъдат ясни още същия ден, веднага след завършване на теста и ще бъдат видими за самите кандидат-студенти в платформата, в която са попълвали теста.

За всички, които ще се явяват на изпит и искат да се запознаят с техническите условия и начина на провеждане, на сайта на УХТ, бутон "Кандидат-студенти" , ще бъдат качени подробни указания за това. Подробно, с текст и примерни прозорци, ще бъдат последователно разяснени действията, които трябва да бъдат извършени. Освен това, с оглед улеснение на кандидатите да се справят с технически проблеми при провеждането на онлайн изпита, университетът организира пробен изпит на 25 април. Той ще се проведе с аналогични по обем и съдържание тестове по съответните предмети и ще даде възможност на кандидатите да се ориентират в обстановката и протичането на изпита, коментира зам.-ректорът.

За да участват в сесиите, кандидат-студентите трябва да подадат документи също онлайн до 22 април с оглед на необходимите срокове за обработка на информацията, заплащането на такси и обратна връзка с кандидатите. Моята препоръка към тях е най-напред да прочетат внимателно указанията за подаване на заявление, качени на нашия сайт - https://uft-plovdiv.bg/, заяви доц. Спасов.

Той припомни, че на страницата на университета кандидатите могат да намерят пълната информация, свързана с реда и условията за прием, както и кандидатстудентския справочник, в който са описани всички специалности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).