Президентът засади дърво край Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
20:26 / 04.04.2023
3445
Президентът Румен Радев засади дърво в TEZ Event Center край Пловдив. В акцията се включиха изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) Пламен Панчев и кметовете на община Пловдив Здравко Димитров и на община "Марица" Димитър Иванов. Засаждането на дървото е в рамките на инициативата "Бизнесът за по-зелена околна среда, основна част от програмата за въглеродна неутралност на ТИЗ", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Дървото е от вида чинар и със засаждането му се поставя началото на кампанията на ТИЗ за намаляване на въглеродните емисии и превръщането на индустриалния парк в по-зелено пространство. През есента екипът на зоната ще продължи със залесителните акции. 

Преди дни над 100 доброволци от 7 компании от "Тракия икономическа зона" се включиха в инициативата на бизнеса за по-зелен Пловдив. Фирмите закупиха и засадиха над 100 чинари на различни улични локации в града под тепетата. Благотворителната кампания се организира от сдружение "Клъстер Тракия икономическа зона" /КТИЗ/ и ОП "Градини и паркове" – Пловдив.

Преди да засади дърво, президентът Румен Радев се срещна с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона и участва в дискусия за въглеродната неутралност на предприятията, разположени в индустриалния парк. На форума беше обсъдена ангажираността на бизнеса с професионалното образование, както и възможностите за решаване на кадровите предизвикателства сферата в индустрията. 

В рамките на посещението в Пловдив държавният глава приветства участниците в Световното първенство по фехтовка за младежи и кадети, което се провежда под негов патронаж. В състезанието участват над 1500 фехтовачи, представляващи държави от пет континента. Първенството се провежда в палата 6 на "Международен панаир Пловдив" между 1 и 9 април.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).