През 2018-а: Пловдивчани сключват брак по нов ценоразпис

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
06:35 / 01.01.2018
20908
Влюбените пловдивчани ще се венчаят по нови цени през новата 2018-та година, ще имат възможност да се възползват и от чисто нови услуги, научи Plovdiv24.bg. 

Целта е оптимизиране работата на ОП "Радостни обреди", разширяване предлагането, подобряване обслужването и увеличаване на приходите от дейността на общинското предприятие.

Най-обикновения сватбен ритуал, организиран през делничен ден в Централния дом на младоженците, в обреден дом "Пълдин" и зала "Тракия", покачва цената си от 60, 00 на 96, 00 лева, сочи предложението на шефа на ОП "Радостни обреди".  Същата услуга, но през почивните дни и на празници остава както до момента - 138 лева. Изнесеният сватбен ритал ще се организира на цена 240 лева. 

От 258 на 396 лева скача организиране на сватбен обред с фолклорен тракийски ритуал, изнесената тракийска сватба пък ще струва 540 лева на младите влюбени. 

Сватби в затвора ще могат да се организират само в делнични дни, важната промяна тук касае таксата, която ще се налага за мераклиите да се венчаят зад решетките - цената за това ще е 96 лева. 

Въвеждат се и нови услуги - провеждането на златна и сребърна сватба в делнични дни ще е на цена от 48 лева и 138 лева през почивните дни. Изнесен ритуал в това направление обаче ще е 240 лева. 

И още - ценоразписът показва, че зала в Централния дом на младоженците ще се ползва за 100 лева на час, а фоайето излиза 150 лева на час. 

Само 45 лева обаче ще струва организиране на сватбените ритуали по домовете на хора с увреждания и лежащо болни, а за младите родители безплатна остава услугата "Организиране на ритуал "Именуване на дете" в Централен дом на младоженците, обреден дом "Пълдин" и зала "Тракия".

6 лева остава таксата за предоставяне на документи за сключване на граждански брак.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).