Препоръки и задължения, когато завали и натрупа сняг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:01 / 20.11.2017
10506
Във връзка с настъпващия зимен сезон администрацията на район "Централен" уведомява всички жители на района за отговорностите на общинските служби и на всеки един собственик или наемател в района. Задълженията са разпределени между Община Пловдив, лица и организации и са съгласно "Наредба за опазване на околната среда на територията на община Пловдив" на Общински съвет - гр. Пловдив. 

"С промяната на времето и прогнозите за застудяване и снеговалежи, които в някои части на страната вече са факт, бих искал да насоча вниманието на всеки един жител на района към това, какво би било добре да прави през зимата. Дейностите са необходими, за да можем да имаме сигурност и безопасност, когато сме извън домовете си", коментира Георги Стаменов и добавя, че за ангажиментите на общинските структури ще наблюдава Общината. 

Инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" - Пловдив се обръща към гражданите с препоръка да сменят гумите на своите автомобили със зимни и да бъдат внимателни на пътя при зимни метеорологични условия. Програмата за работа при зимни условия на община Пловдив гласи следното:

1. Почистването на публичните пространства като улици, площади, градски паркове и други, сметоизвозването и поддържането на зелените градски площи, както и осигуряване проходимостта на пътните платна и публичните обществени пространства при зимни условия, е задължение на общинската администрация в рамките на утвърдения общински бюджет.

2. Почистването на тротоарите, съответстващи на фасадите или границите на заведения, офиси, производствени и административни сгради, складови помещения, гаражи, паркинги, павилиони, фургони, маси и съоръжения за търговия и открито сервиране, строителни площадки и други, е задължение на ръководителите на учреждения, търговски дружества, обществени организации и физически лица, стопанисващи тези обекти, включително почистване от сняг и ледени висулки през зимата.

3. Почистването на общите части на сградите, дворовете, частите от вътрешно дворните пространства и частите от тротоарите, прилежащи на съответните имоти, е задължение на собствениците в жилищни кооперации и на индивидуални жилищни сгради и второстепенни постройки и съоръжения, включително и почистване от сняг и ледени висулки през зимата.

Съгласно програмата е забранено складирането на сняг в обсега на автобусните спирки, срещу входовете на гаражи, в района на кръстовищата, срещу пешеходните пътеки и върху решетките на шахтите. Районната администрация напомня, че лицата, нарушили разпоредбите, както и лицата, допуснали извършването на такива нарушения, ще се санкционират. 


Виж коментарите (4)

Още по темата (332):
30.05.2018 Уволниха шефа на спорта и още петима от БНТ!
03.05.2018 Експерт: Някой иска да накара българите да купят 3 млн. вериги за сняг
25.04.2018 EVN съветва да минем към месечен отчет на парното
17.04.2018 EVN обявява край на отоплителен сезон 2017/18 г. в Пловдив
26.03.2018 Градушка удари Родопите
26.03.2018 80% от кайсиите в Пловдивско измръзнаха, стопани треперят за черешите
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).