Преобразяват Бунарджика, пускат и влакче!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (20)
15:11 / 08.01.2018
9772
1 000 000 лева от бюджета на Пловдив са заделени за преобразяване на Бунарджика. Добрата новина днес съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това става възможно, след като малко преди нова година е съгласуван планът за управление на хълма (заедно с плановете за управление на Младежкия и Дановия хълм), поясни Тотев. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов вече е натоварен със задачата да събере комисия за обход на територията, целта е да се огледат и опишат всички опасни места, потенциалните свлачища и срутища, за да бъдат укрепени, след което ще бъде възстановена цялата алейна мрежа, осветлението до върха и т.н. 

"Трябва да накараме пловдивчани да свикнат с хълмовете и да ги ползват", категоричен бе Тотев. По думите му в момента на Бунарджика има главно спортисти, но хората масово предпочитат центъра на града и квартал "Капана".

"Може би защото трябва да се изкачват", коментира кметът. Затова за тези, които не желаят или не могат да правят големи усилия (както Plovdiv24.bg вече информира своите читатели) ще бъде пуснато влакче до върха на Бунарджика с две спирки - начална край паметника на Левски в подножието и крайна - обръщалото на хълма. За композицията с два вагона в бюджета са заделени 160 000 лева. Коментираната цена на билетчето е 1 лев. 
 
"Трябва да накараме хората да се качат горе. В момента там е пусто и безлюдно място, не е оживено. Няма град е Европа, където да има хълмове и те да не се използват, а в Пловдив не се използват. Това е истината  - няма жив турист там", заяви Тотев.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).